Lars Stampe (A)

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget 
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget

 • 308 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017 
 • 342 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013 
 • 587 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2009
 • 1372 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2005
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 1990
 • Valgt til Sammenlægningsudvalget for Ny Holstebro i 2006

Lars Stampe

Byrådsmedlem


Bag om Lars Stampe

(Portræt opdateret i 2018)

Lars Stampe, Holstebro, født i 1957

 • Født i Linde og opvokset i Thyborøn og Mejdal
 • Gift med Susanna, der er uddannet som pædagog. De har to døtre – Therese på 33 år og Mathilde på 29 år
 • Først uddannet som jord- og betonarbejder. Senere uddannet som pædagog og RAKI Healer. Har gennem årene bl.a. været afdelingsleder i Jættehøj Ungdomsklub, ansat i Aktivitets- og Udviklingscentret Thorshøj og afdelingsleder på Forsorgshjemmet Skovvang. Driver i dag sammen med Susanna opholdsstedet Fyrtårnet og bofællesskabet Lægårdvej i Holstebro
 • Medlem af Holstebro Byråd siden 1990. De fleste af årene har han repræsenteret Socialdemokraterne, men var i et par år løsgænger og tilknyttet Det Radikale Venstre
 • Formand for Arbejdsmarkedsudvalget og medlem af Social- og Sundhedsudvalget
 • Fritiden bruger Lars alsidigt på at male, spille musik (på guitar), læsning, cykel- og vandreture, og han er formand for Holstebro Aktivitetscenters bestyrelse

Lars Stampe har lige siden sine helt unge år været omkring så meget i arbejdslivet, i foreningsliv og andre former for frivilligt arbejde, at det stort set er umuligt at finde en rød tråd i, hvornår han gjorde hvad, hvorfor og hvordan. Selv er han ikke i tvivl – og afslører, at han og hustruen Susanna former indholdet og udfordringerne i deres liv efter 5-års planer.

- Stort set hvert femte år har vi taget vores liv og arbejde op til revision og taget fat på nye udfordringer, fortæller Lars.

5-års planerne startede, efter at Lars i nogle år havde været jord- og betonarbejder, kranfører og mureroppasser. En periode, hvor han bl.a. var med til at bygge Holstebro Rådhus, hvor han nu har sin faste plads inden for murene som medlem af byrådet. Så besluttede Lars og Susanna, at de begge ville læse til pædagog, og de solgte bl.a. deres hus for at føre den plan ud i livet.

Et fyrtårn i Holstebro

Allerede før de startede på pædagoguddannelsen, gav Lars og Susanna hinanden håndslag på, at de på et tidspunkt ville starte et eller andet for sig selv. Den plan blev til virkelighed, da de via en fond oprettede ”Fyrtårnet”, der i dag er både et opholdssted og et bofællesskab med plads til 12 beboere fra 14 år og opefter.

- Nogen i min familie havde et drengehjem, hvor jeg kom meget som barn. For mig var det et fantastisk sted at besøge. Det var minder fra den tid, der gav ideen til at oprette ”Fyrtårnet”. Stedet er for sent udviklede unge mennesker, der har udfordringer i forhold til det specialiserede samfund, vi har i dag. Jeg har en grundlæggende idé om, at det er muligt at forandre en livslinje for mennesker med problemer, hvis vi hjælper dem med at tackle udfordringerne, understreger Lars.

Det er 14 år siden, at Susanna og Lars satte sig i sidsen for ”Fyrtårnet”, men i den sammenhæng stemmer det åremål vel ikke overens med en 5-års plan?

- Jo, det gør det faktisk. For vi har udvidet hvert femte år. Først med et bofællesskab og senest med en bi-gård, der drives som en socialøkonomisk virksomhed, hvor nogle af de unge arbejder på frivillig basis, lyder svaret.
Ingen er håbløse

Lars er i gang med sin anden periode som formand for byrådets Arbejdsmarkedsudvalg. Og for ham er der ikke forskel på den filosofi, der ligger bag opgaverne i ”Fyrtårnet”, og udvalgets arbejde med at sikre, at borgere kan bevare deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Ingen er håbløse, og alle har muligheder, hvis vi som samfund vil give en håndsrækning. I Holstebro Kommune har vi f.eks. et godt samarbejde med virksomheder om at give plads for mennesker, der har behov for arbejde på særlige vilkår, f.eks. fleks- og skånejob. Det er vi blevet landskendte på, men vi skal fortsat gøre det lidt bedre dag og for dag, siger Lars.

Syv skarpe til Lars

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg mødte Susanna, og da børnene blev født
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Bl.a. heden i området ved Stubbergård Sø. Heder generelt giver anledning til ro, fordybelse og overblik
 • Din livret: Stegt flæsk med persillesovs
 • Din favoritmusik: F. eks. Bjørn Afzelius, Evert Taube og forskellige former for klassisk musik
 • Din favoritbog: Bl.a. Bibelen, der har mange fantastiske fortællinger
 • Din favoritfilm: Den kinesiske film ”Vejen hjem”
 • Dit favorit-rejsemål: Frankrig og på camping rundt i Danmark