Nils Ulrik Nielsen (A)

Medlem af Erhvervs- og Turismeudvalget

 • 304 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 341 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013
 • 344 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2009
 • 259 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2005
 • Valgt første gang til Sammenlægningsudvalget for Ny Holstebro i 2006

Nils Ulrik Nielsen

Byrådsmedlem


Bag om Nils Ulrik Nielsen

(Portræt opdateret i 2018)

Nils Ulrik Nielsen, født i 1963

 • Født i Holstebro
 • Bor sammen med Helle Grove, der er salgskonsulent for Royal Copenhagen. De har tvillingerne Gustav og Carl på 15 år
 • Udlært som tømrer og derefter sergent i Livgarden. Gennem årene har han været omkring mange jobs. Siden 2003 har han været driftschef i Boligselskabet Holstebro, der har administration på Thorsvej
 • Medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne siden 2006
 • Medlem af Erhvervs- og Turismeudvalget
 • I fritiden er han ivrig jæger, både i Danmark og på jagtrejser i Tyskland og Sverige, og han får sved på panden flere gange om ugen i motionscenter

- I mange år var jeg noget rodløs. Jeg har altid gerne villet afprøve nye ting og muligheder. Men nu er jeg faldet til ro.

Siger Nils Ulrik Nielsen med et smil og med henvisning til de forskellige jobs, han har været omkring, siden han i 1983 blev udlært som tømrer. Da han var midt i 20-erne førte rodløshed og udlængsel ham til Australien, hvor han med sit tømrergrej var ”på valsen” i et års tid og havde spirende planer om at slå sig ned som selvstændig.

- Men jeg fandt ud af, at det jo også bliver hverdag i Australien. Så jeg vendte hjem og uddannede mig i stedet til bygningskonstruktør i Horsens, fortæller Nils Ulrik Nielsen.

Vejen til boligselskabet

Faglærer på Teknisk Skole i Holstebro, der bl.a. også førte ham til et udviklingsprojekt i Rumænien. Byggeleder og konstruktør i et par år i firmaet JCC Byg i Naur. Projektleder i Jyske Bank, hvor han i en periode på 3 år var med til at omforandre bankens 127 filialer i hele Danmark. Det var i flæng de vigtigste stop på vejen, der i 2003 førte Nils Ulrik til Boligselskabet Holstebro, hvor han nu har titel som driftschef.

I boligselskabet har han bl.a. ansvaret for drift, vedligeholdelse og renoveringer af ca. 2.300 lejemål i Holstebro og omegn og nye byggeprojekter. Netop nu er der gang i store investeringer.

- Folk efterspørger i dag andre former for boliger, end de gjorde for år tilbage. Derfor er vi gang med at optimere vores boligmasse, så lejlighederne lever op til nye krav og nye behov. F. eks. bliver nogle af vores boligblokke ændret til rækkehuse, og andre bygges om til ældreboliger, fortæller Nils Ulrik.

”Aldrig mere en Schaufuss-sag”

Han stillede for første gang op i kommunalpolitik ved valget i 2005 til det sammenlægningsudvalg, der skulle sørge for at lægge Vinderup, Ulfborg-Vemb og Holstebro kommuner sammen til Ny Holstebro. Han blev valgt med blot én stemmes forspring til den nærmeste forfølger på Socialdemokraternes liste.

- Mit motto i valgkampen var ”aldrig mere end Schaufuss-sag”. Det var ikke, fordi jeg underkendte Peter Schaufuss og ballettens store betydning for Holstebro som kulturby, men jeg var træt af, at sagen ikke kunne håndteres politisk, og at politikerne blev ”trukket rundt ved næsen”. Der er slet ingen tvivl om, at det var et tab for byen, da Schaufuss rejste, men det var nødvendigt, at byrådet trak en streg i sandet i den sag, siger Nils Ulrik.

I det byråd, der trådte til den 1. januar 2014, er han med i Økonomiudvalget og repræsenterer byrådet som formand for Vestforsyning. To poster, som Nils Ulrik betegner som ”fantastisk spændende”.

- Begge steder er der lagt op til store beslutninger, der kan komme til at sætte store aftryk på udviklingen i Holstebro Kommune langt frem i tiden: I Vestforsyning er det f.eks. planerne om en bioethanolfabrik, der kan skabe langt over 1.000 nye arbejdspladser. I Økonomiudvalget er det f.eks. beslutninger, der skal føre planerne om de mange store udviklings- og anlægsprojekter i Holstebro by ud i livet, siger Nils Ulrik.

Syv skarpe til Nils Ulrik

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da vores tvillinger blev født, men derudover, da jeg satte mig det mål at gennemføre et maratonløb i Hamborg på under 3 timer - og gjorde det
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Jeg bliver altid fascineret af Vesterhavet
 • Din livret: Alle former for traditionel dansk mad, f.eks. flæskesteg
 • Din favoritmusik: AC/DC, U2, Rolling Stones og Johnny Madsen
 • Din favoritbog: Mit jagtblad og Jussi Adler-Olsens bøger
 • Din favoritfilm: ”The Big Blue” og danske dramaserier, f.eks. ”Borgen” og ”Arvingerne”
 • Dit favorit-rejsemål: Italien om sommeren og på ski i Østrig om vinteren