Torben Strømgaard (V)

Næstformand for Børne- og Familieudvalget
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget

 • 650 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 336 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd pr. 18. november 2015

Torben Strømgaard

Byrådsmedlem


Bag om Torben Strømgaard

(Portræt opdateret i 2019)

Torben Lindberg Strømgaard, født i 1979

 • Født i Mejrup
 • Er gift med Annemette, der arbejder som sygeplejerske på Holstebro Sygehus. De har to drenge - Mikkel på 7 år og Emil på 9 år
 • Uddannet i markedsføring og økonomi og har en HD i organisation og ledelse fra Aarhus Universitets afdeling i Herning. Var i godt 3 år salgs- og marketingchef i Thyborøn Havn, inden han den 1. marts 2017 blev ansat som centerleder i Mejrup Kultur- og Fritidscenter
 • Medlem af Holstebro Byråd for Venstre siden november 2015. Da afløste han Ulla Tørnæs, der forlod byrådet for at hellige sig jobbet som EU-parlamentariker og senere blev minister i Venstre-regeringen. 
 • Næstformand for Børne- og Familieudvalget og medlem af Arbejdsmarkedsudvalget
 • Torben og Annemette bor på en landejendom i Mejrup, hvor de har plantet 12.000 juletræer. Det meste af fritiden bruger han på familien og ejendommen

Torben Strømgaard blev valgt ind i Holstebro Byråd ved kommunalvalget i november 2013. Troede han og de fleste andre! Hans forspring til den nærmeste Venstre-kandidat var på fem stemmer, viste optællingen af stemmerne på valgnatten. Men efter tre fintællinger viste det sig, at Torben var én stemme fra at blive valgt.

- Jeg var til messe i Wien for mit arbejde dagen efter valget. I løbet af dagen fik jeg tre opringninger hjemmefra. Ifølge den første var jeg blevet valgt ind med én stemmes forspring. I den næste opringning fik jeg at vide, at jeg stod lige med min Venstre-kollega, og i den sidste fintælling manglede jeg altså én stemme for at blive valgt. Sådan blev det endelige resultat. Det ødelagde nu langt fra min verden. Jeg hører ikke til dem, der tager tingene så tungt, hvis det ikke lige går min vej. Livet går og gik videre, og jeg var både glad og benovet over, at 336 mennesker havde vist mig den tillid at stemme på mig personligt, fortæller Torben.

Som første suppleant til en plads i byrådet fulgte han med i byrådsarbejdet fra sidelinjen. Så han var godt forberedt, da en plads blev ledig efter Ulla Tørnæs’ farvel til byrådet. Torben blev medlem af byrådets udvalg for børn og unge, og det passer ham særdeles godt.

- Forholdene for pasning af børn er en af de opgaver, der ligger mig mest på sinde i mit byrådsarbejde. Jeg har ikke lagt skjul på, at der efter min mening bør være plads til et mere frit valg mellem dagpleje, vuggestue og børnehave, end der er i vores kommune i dag, siger Torben Strømgaard.

Lokalsamfundet og helheden

Gennem årene har han taget meget aktiv del i foreningslivet i Mejrup og har bl.a. været formand for borgerforeningen. Så springet til også at involvere sig i byrådsarbejde har ikke været stort for Torben.

- Som medlem af byrådet synes jeg, det giver en stor ballast at have været med i forenings- og organisationsarbejde i det lokalsamfund, hvor jeg bor, så jeg ved, hvad der rører sig, og hvilke ønsker og behov borgerne har generelt. Der skal være plads til, at vi som byrådspolitikere - naturligvis - kæmper for det lokalområde, hvor vi hver især bor, men vi skal være meget opmærksomme på, at vi er valgte til at varetage borgernes ve og vel i hele kommunen. Det har jeg som pejlemærke, siger Torben Strømgaard.

Logistik som speciale

Indtil marts 2017 formede Torbens arbejdsmæssige karriere sig i det private erhvervsliv med det moderne udtryk ”logistik” som speciale - altså særligt fokus på planlægning og organisering af opgaver, der sikrer udvikling og vækst. Egentlig var der lagt op til, at vejen i det private erhvervsliv skulle fortsætte nogle år endnu.

- Men helt uden noget klart mål har jeg ofte snakket med min kone om, at jeg måske godt kunne tænke mig at blive leder af Mejrup Kultur- og Fritidscenter, når stillingen engang blev ledig. Det blev den lang tid, før jeg havde forestillet mig, men jeg søgte jobbet, og heldigvis sagde bestyrelsen ja til min ansøgning.

Jeg synes, det er et privilegium at være daglig leder i et center, der som samlingssted med så mange faciliteter både indendørs og udendørs betyder meget for den fremtidige udvikling i Mejrup. I centret har alle aldre deres gang til forskellige aktiviteter. Også på den måde synes jeg, der er en god sammenhæng mellem min dagligdag og arbejdet i byrådet. Og logistikken? I byrådsarbejde skal man lære at have det store overblik. Som centerleder kræver det en vis logistisk sans at planlægge dagligdagen og samtidig se mulighederne for ny udvikling og prioritere blandt mange nye ideer. Det trives jeg med, siger Torben Strømgaard.

Syv skarpe til Torben

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da vores to drenge blev født
 • Arbejdsmæssigt, da jeg arbejdede et år i Hamborg. Det gav på alle måder livserfaring
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Et plateau i nærheden af Tvis Mølle, hvorfra der er en fantastisk udsigt ind over Vandkraftsøen
 • Din livret: Risengrød og en god bøf, men ikke sammen
 • Din favoritmusik: Den bløde side af Vollbeat
 • Din favoritbog: Jeg læser ikke ret mange bøger, men favoritten er helt klart Lars Juhls ”Jeg har fucket mit liv op”
 • Din favoritfilm: ”En verden udenfor” med Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne. Den har jeg set en snes gange
 • Dit favorit-rejsemål: En ferielejlighed på Gjellerodde ved Lemvig