Fremtidens cirkulære bydel i Holstebro

Bakkegårdene er et nyt, visionært byudviklingsprojekt i Holstebro, som vil skabe Danmarks første cirkulære bydel på privat initiativ, der energi- og ressourcemæssigt indgår 100 % i eget kredsløb. Projektet rummer mere end 550 nye boliger og indarbejder desuden initiativer, som imødekommer en lang række af FN’s verdensmål. Bakkegårdene understøtter derved også en bæredygtig udvikling af kommunen.

I dag ligger området ved Holstebros gamle landbrugsskole hen som en bar mark. Et område med mindre end to kilometer til byens centrum og med et uforløst byudviklingspotentiale. Inden for en årrække skal der ligge en ny bydel: Bakkegårdene – én af Danmarks første cirkulære boligområder.

Billede1

Fakta

  • Beliggenhed: Holstebro
  • Bygherre: Holstebro Kommune
  • Størrelse: 450.000 kvm
  • Typologi: Bolig
  • Status: Under udvikling
  • Arkitekt: Arkitektfirmaet Bo Christensen, Årstiderne Arkitekter 

Billede

Afsæt i FN’s verdensmål

Bakkegårdene vil indarbejde tiltag, der understøtter udvalgte verdensmål med fokus på tre hovedtemaer: Landskab, Ressourcer og Social bæredygtighed. I projektet styrkes områdets eksisterende natur med fokus på biodiversitet og livskvalitet for områdets beboere. Samtidig indtænkes småskala-fødevareproduktion som en ressource og socialt omdrejningspunkt. Hovedfokus er, at alle tiltag skal spille ind i den cirkulære tankegang og mål.

Holstebro Kommune arbejder indgående med at tiltrække nye tilflyttere og virksomheder. Derfor er en central del af Bakkegårdenes vision at bidrage til Holstebro Kommunes ønsker inden for bæredygtighed, verdensmål, erhverv og ikke mindst tilflytning ved at give nye befolkningsgrupper og virksomheder et nyt incitament til at flytte mod området.

citat-tegn  Med Bakkegårdene er ambitionen at bevise, at vi med gennemtænkt byplanlægning og designtekniske løsninger kan skabe et nyt, stort boligområde, der energi- og ressourcemæssigt kan indgå i sit eget kredsløb. Vi har arbejdet indgående med den cirkulære tankegang og FN’s verdensmål i projektet for at skabe en bydel, der på alle parametre er så bæredygtig og fremtidssikret som muligt,

Mette Geertsen / Kreativ leder, Byplan

citat-tegn  Ambitionen med Bakkegårdene er ikke at tiltrække – og derved flytte – borgere og virksomheder, der allerede bor i Holstebro, men i langt højere grad at tiltrække nye folk fra hele landet. Målet er at skabe en attraktiv bydel, som tilbyder noget andet, end det man kender byen for i dag. På den måde skal projektet være med til at udvikle hele kommunen.

Mette Geertsen /Kreativ leder, Byplan

Er du interesseret i projektet, så læs mere på Årstiderne Arkitekternes hjemmeside

Vil du vide mere, så kontakt Team Plan

E-mail: planafdelingen@holstebro.dk

Telefon. 9611 7558

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 20. december 2020 af Jacky Hansen