Byens plan

Holstebro Udvikling P/S blev oprettet som byudviklingsselskab i 2018 som et samarbejde mellem Færch Fonden og Holstebro Kommune. Partnerselskabets formål er at fremme og realisere byudviklingsprojekter i Holstebro Kommune.

I Holstebro midtby er der store og bynære arealer at udvikle, herunder 70.000 kvm midt i byen, som bliver ledige, når Hospitalsenheden Vest flytter til et nyt supersygehus i 2021. Om et år skal der ligge en ambitiøs og samlet plan for udviklingen af Holstebro midtby, Byens Plan. Planen kommer til at omfatte hele kernen af Holstebro by, der i dag har knap 40.000 indbyggere.

Holstebro Udvikling P/S indbyder derfor tværfaglige teams til at ansøge om at blive prækvalificeret til at udarbejde Byens Plan. Senere udvælger selskabet tre teams til at deltage i selve konkurrencen, der får form af en parallelkonkurrence.

Parallelkonkurrencen bliver gennemført i samarbejde med byplanlægningsfirmaet CFBO i Aarhus, der står for den praktiske gennemførelse. CFBO har erfaring med byudviklingsprojekter i hele landet.

Team Vandkunsten blev i oktober 2019 udpeget som vinder af parallelkonkurrencen. Holdet består af hovedrådgiver Vandkunsten Arkitekter samt underrådgivere og konsulenter i form af  Skaarup Landskab, Torben Schønherr, ÅF og ICP.

Er du interesseret i Byens Plan, så læs mere på Holstebro Udviklings hjemmeside.

Vil du vide mere, så kontakt Søren Hemdorff

Chefkonsulent for byudvikling

E-mail: soren.hemdorff@holstebro.dk

Telefon: 9611 7605

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 20. december 2020 af Jacky Hansen