Social Vejviser - Akut hjælp

Her finder du information på tilbud, som du kan kontakte nu og her, hvis du har brug for hjælp. Eksempelvis i forbindelse med depression, angst, hjemløshed, skilsmisse eller andet. 
Enkelte af tilbuddene kræver, at din kontakt går gennem en fagperson. Det vil fremgå, hvis det er tilfældet.

Det sociale akuttilbud

Det sociale akuttilbud er for dig, som er over 18 år og oplever en akut krise og derfor har behov for støtte fra en professionel medarbejder.

Du kan ringe til akuttelefonen på tlf. 20936488 fra kl. 07.00-22.00.

Du har også mulighed for at aftale en personlig samtale.

Det sociale akuttilbud er for borgere bosat i Holstebro, Lemvig eller Struer Kommune. Det sociale akuttilbud er en del af Psykiatrien i Nordvest.

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro.

Hjemmeside: www.psykiatrieninordvest.dk

Ambulante døgnpladser (psykiatri)

Som borger med psykisk sygdom og sårbarhed har du mulighed for et korterevarende ophold på en ambulant døgnplads. Formålet er at give dig den nødvendige tryghed og omsorg, for at du igen kan vende tilbage til dit hverdagsliv.

De ambulante døgnpladser er for voksne borgere bosat i Holstebro, Lemvig eller Struer Kommune.  De ambulant døgnpladser er en del af Psykiatrien i Nordvest.

Læs mere om de ambulante døgnpladser og de øvrige tilbud i Psykiatrien i Nordvest på hjemmesiden: www.psykiatrieninordvest.dk

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro

Psykologkontakten

Holstebro Kommune tilbyder gratis, anonym psykologhjælp i forhold til 3 forskellige områder:

Spiseforstyrrelser og selvskade 
Mistrivsel blandt unge mellem 16-24 år
Rusmiddelindsats (alkohol og stoffer)

Tilbuddet er forebyggende. Det vil sige, at hvis man allerede er i behandling, skal man fortsætte i det forløb. Psykologkontakten kræver ingen henvisning, og man kan få op til 5 samtaler.

Det er altid muligt at ringe til Psykologkontakten, og svarer vi ikke, er du velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren med dit navn og telefonnummer. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du kan ringe til Psykologkontakten på tlf. 96115078.

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro

Hjemmeside: www.holstebro.dk/psykologkontakten

Klinik for Selvmordsforebyggelse

Klinik for Selvmordsforebyggelse er en del af Regionspsykiatrien Vest og tilbyder selvmordsforebyggende behandling til børn, unge og voksne, der har forsøgt selvmod eller har tanker om selvmord. 

Du kan kontakte din egen læge og blive henvist til Klinik for Selvmordsforebyggelse, men du kan også selv tage direkte kontakt til klinikken uden at have talt med din læge.

Du kan kontakte Klinik for Selvmordsforebyggelse på tlf. 78474550 mandag-fredag i tidsrummet kl. 8.00-14.00.

Adresse: Nørgaards Allé, 7400 Herning (indgang P4).

Krisecenter

På Holstebro Krisecenter kan voldsramte kvinder og deres børn modtage hjælp, råd og vejledning.

Krisecenteret har døgnåben. Der er altid personale eller frivillige tilstede. Har du mulighed for at ringe til krisecenteret på tlf. 96114840 inden ankomst, vil det altid være det bedste, så vi kan forberede din ankomst. Har du ikke mulighed for det, så kommer du bare til døren.

Før du kan flytte ind på Holstebro Krisecenter, skal du til en samtale, hvor vi vil vurdere, om vi er det rette sted for dig.

Du kan kontakte Krisecentret på tlf. 96114840.

Adresse: Rendsborggade 49, 7500 Holstebro

Hjemmeside: www.holstebrokrisecenter.dk

Skovvang - forsorgshjem

På Skovvang er der mulighed for en plads på herberget, hvis du er hjemløs eller af forskellige årsager ikke kan opholde dig i din bolig. Herberget fungerer efter ”selvmøder-princippet”. Det vil sige, at du kan tage direkte kontakt ved at ringe eller møde op.

Du kan kontakte Skovvang på tlf. 96113636.

Adresse: Herningvej 74, 7500 Holstebro

Hjemmeside: www.skovvang.dk

Kirkens Korshærs Varmestue

I Kirkens Korshærs Varmestue kan du møde andre ligesindede, være en del af et fællesskab, få en kop kaffe og et bad og købe et måltid mad.

Adresse: Nygade 14, 7500 Holstebro

Tlf. 97410252

Værestedet Hyttefadet

Værestedet Hyttefadet tilbyder et fristed for misbrugere og andre mennesker, der har brug for omsorg, og som har vanskeligt ved at benytte samfundets almene tilbud.

Adresse: Sysselting 1, 7500 Holstebro

Tlf. 97414044

Værestedet i Ulfborg

Værestedet i Ulfborg tilbyder et fristed for misbrugere og andre mennesker, der har brug for omsorg, og som har vanskeligt ved at benytte samfundets almene tilbud.

Adresse: Herredsgade 24, 6990 Ulfborg

Tlf. 97491313