Vaccination mod COVID-19

Vaccination er et vigtigt våben i kampen mod corona-pandemien og et skridt på vejen tilbage til den hverdag, vi alle savner. 
Læs mere om vaccination mod COVID-19 på sst.dk/covid-vaccination  

Hvem vaccineres først?

Den forventede rækkefølge af borgergrupper, der bliver tilbudt vaccinationsprogrammet, er – i prioriteret rækkefølge: 

  • Beboere på plejehjem og borgere på midlertidige pladser, herunder akutpladser
  • Personale (nærmere afgrænsning kan komme afhængig af antal doser)
  • Borgere over 65 år som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje.

Det er sundhedsmyndighederne, der afgør rækkefølgen. Den er afstemt på nationalt plan. 

Alle borgere over 18 år får brev i eBoks med tilbud om vaccination og info om, hvornår og hvordan vaccinationen foregår. Hvis du er fritaget for digital post, får du brev med posten. 

Indtil vi for alvor kan mærke effekten af vaccinationerne, skal vi fortsat holde fast i de generelle råd om god håndhygiejne og afstand.

Vaccinationscentre

Der er i Region Midtjylland syv vaccinationscentre: Århus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Vaccinationscentret i Holstebro Kommune er på Campus Sct. Jørgen, Døesvej 54b, 7500 Holstebro (tidl. Sct. Jørgens Skole).

Borgere over 65 år som modtager personlig pleje og praktisk hjælp

Borgere, der er 65 år eller derover, og som modtager personlig pleje og praktisk hjælp i Holstebro Kommune, kan inden for kort tid booke tider til corona-vaccination.

I Holstebro Kommune er ca. 500 borgere omfattet af målgruppen. Sundhedsstyrelsen sender invitation til netop disse borgere via Digital Post. Borgere, der er undtaget digital post, modtager almindeligt brev.

Hvis man har modtaget en invitation til vaccination, skal man selv bestille tid til selve vaccinationen, når regionen åbner op for tidsbestillingen. Hvis man ikke har NEM ID, kan der bestilles en tid telefonisk på 70232415. Region Midtjylland vil løbende lægge ledige tider ud i takt med, at regionen modtager vaccinerne. I første omgang vil der være tale om et meget begrænset antal tider.

Borgere i denne målgruppe for vaccinen, som ikke selv eller ved pårørendes hjælp kan transportere sig til vaccinationscentrene, kan få tilbudt kørsel, og vil få nærmere besked herom fra Holstebro Kommune. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at tilbyde liggende transport til borgere, der har brug for det. Disse borgere vil modtage nærmere besked, når der foreligger klarhed over deres muligheder for vaccination.

Seneste nyt om corona

Mere info på holstebro.dk/corona

Nyheder om COVID-19 vaccine

Foto: Colourbox21 januar 2021
Sundhed og sygdom Corona-info Vaccine COVID-19

Nu får beboere på plejecentre deres andet stik

Søndag den 24. januar bliver beboerne på Holstebro Kommunes plejecentre revaccineret og er dermed langt bedre beskyttede mod at blive smittet med COVID-19.

Ove Christensen i Vinderup var den første i kommunen, som Region Midtjylland gav en vaccination mod COVID-19. Foto: Morten Stricker.06 januar 2021
Sundhed og sygdom Corona-info Vaccine COVID-19

Nu er 2. vaccinationsrunde i gang

Region Midtjylland er begyndt at COVID-19-vaccinere Holstebro Kommunes borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp.

Ove fra Bakkebo i Vinderup tog det første stik. Siden er 426 andre fulgt efter. Fotograf: Morten Stricker04 januar 2021
Sundhed og sygdom Corona-info Vaccine COVID-19

1. vaccinationsrunde på plejecentrene er veloverstået

Hen over nytåret er 427 beboere i Holstebro Kommune blevet vaccineret.

Ove Christensen på Bakkebo i Vinderup får det første stik. Foto: Morten Stricker.31 december 2020
Sundhed og sygdom Corona-info Vaccine COVID-19

Vaccinationsprogrammet er skudt i gang

Ove Christensen fra Bakkebo i Vinderup blev den første plejehjemsbeboer i Holstebro Kommune, der har fået vaccinationsstikket.

Billedtekst: De første til at få vaccine mod COVID-19 er beboere og plejepersonale på plejecentre. Senere kan hjemmeboende borgere blive vaccineret på det kommende vaccinationscenter i Holstebro.23 december 2020
Sundhed og sygdom Vaccine COVID-19

Klar til de første vaccinationer i Holstebro

Region Midtjylland fordeler snart de første COVID-19 vacciner til hospitaler og kommuner, og hvis alt går vel, kan den første plejehjemsbeboer i Holstebro Kommune blive vaccineret mellem jul og nytår.

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 18. december 2020 af Pia Krag