Bjarke er flyttet til Holstebro og satser millioner på ny tandlægeklinik

3. april 2024

Bosætning

Nyuddannet brød op fra Aarhus. I dag er han i gang med at opbygge et fagligt miljø og fællesskab i Holstebro, hvor han kan se sig selv de næste 40 år.

Tandlæge Bjarke Juul Larsen.

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO PRESSEN

Nogle nye tandlæger rejser kun ud fra Aarhus og København for at samle erfaring, så de kan få en attraktiv stilling i en storby. Sådan er det ikke for Bjarke Juul Larsen. Den 31-årige tandlæge er rejst fra Aarhus til Holstebro, hvor han regner med at drive klinik de næste 40 år indtil folkepensionen.

Bjarke Juul Larsen har sammen med en kollega bygget en ny klinik på hele 500 kvadratmeter med 10 behandlingsrum. Med stole og andet udstyr har det kostet adskillige millioner kr. Men Bjarke Juul Larsen tror på investeringen. Han ser Holstebro udvikle sig med stort byggeri af nye boliger.

Nu har han også fundet sin private lykke i byen. Han mødte ergoterapeuten Line, og de har giftet sig på rådhuset i Holstebro. Parret har købt et lille ældre hus i byen og fik for nylig deres første barn, Emil. 

Bjarke Juul Larsen tog i første omgang et job som ansat tandlæge på en klinik i Holstebro. Her arbejdede også den jævnaldrende Jens Mølgaard Falkner. De to kendte hinanden en lille smule fra studiet i Aarhus. De begyndte at tale om, at det kunne være sjovt at få egen klinik.

En aften ringede en af indehaverne af en anden klinik i Holstebro og spurgte Bjarke Juul Larsen, om han ”kunne være interesseret i at købe en klinik”. Makkerparret slog til og overtog i 2021. Men klinikken var snæver og lå på første sal uden elevator. Derfor valgte de to unge ejere hurtigt at bygge nyt.

Nu er den nye klinik taget i brug. Her er der ti patientstole mod kun fire i den gamle. Dermed har indehaverne kunnet udvide personalet. De beskæftiger i dag to tandlæger, to tandplejere, seks klinikassistenter, en receptionist og en klinikkoordinator. Desuden lejer de en del af klinikken ud til en reguleringstandlæge.

- Unge tandlæger efterspørger et fagligt miljø, hvor de kan udvikle sig, og hvor man for eksempel hurtigt kan vise et røntgenbillede til en kollega og få et godt råd. Jeg tror, vi får et fagligt fællesskab, som det også kan gøre det interessant for os selv at blive her i mange år, siger Bjarke Juul Larsen.

I den gamle klinik måtte indehaverne lukke for tilgang af patienter. Med den nye bygning og det større personale kan de nu igen tage mod nye patienter. I Holstebro har borgere ingen problemer med at få en tandlæge.

Den anden indehaver har også købt hus i Holstebro, hvor han bor med fire børn. Den nye klinik er bygget af et entreprenørfirma med hjemsted i Holstebro. Tandlægerne ser også en idé i at bakke op om det lokale fællesskab.

Bjarke Juul Larsen har fået en ny kæphest: Han går rundt og siger, at Vestjylland kan give dig noget særligt. Han kalder området guldkanten og mener, at mentaliteten er anderledes.

- Og så er naturen fantastisk. Jeg kan hurtigt komme til Thy, hvor jeg er med i et jagtkonsortium. Vi spiser aldrig kød fra frysedisken derhjemme, men sætter hovedsageligt vildt på bordet, fortæller Bjarke Juul Larsen.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X