Annette Dietz (F)

 • Annette Dietz, Holstebro, født i 1961
 • Født i Århus, men har boet i Holstebro, siden hun var 8 år.
 • Gift med Flemming, der er lokomotivfører ved Arriva. De gik i klasse sammen på Danmarksgades Skole, blev kærester i 9. klasse og har været sammen siden. Parret har tre børn - Nikolaj på 35 år, Frederik på 32 år og Anne-Sofie, der er 29 år.
 • Efter to år på handelsskole i Holstebro blev Annette ”headhuntet” til en stilling som pædagogmedhjælper i vuggestuen Jættehøj i Holstebro, hvor hun har været i 40 år - suppleret undervejs med en uddannelse som pædagogassistent, en uddannelse som voksenvejleder og en diplomuddannelse i ledelse. I 12 af årene i Jættehøj har hun været fællestillidsrepræsentant for ca. 300 pædagogassistenter og pædagogmedhjælpere i Holstebro Kommune. I denne periode havde hun i det daglige ikke med børn at gøre i vuggestuen, men det har hun nu igen efter at være blevet valgt til byrådet. Den 1. maj 2022 bliver Jættehøj Vuggestue med plads til 35 børn en del af den nye kommunale institution på Nørre Boulevard, der har plads til 150 børn.
 • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for SF. I byrådet er hun medlem af Børne- og Familieudvalget og Social- og Sundhedsudvalget.
 • Ud over børn og børnebørn, ”der heldigvis alle bor i Holstebro Kommune”, bruger Annette gerne en del af sin fritid på ”upcycling” (på dansk ”opbrug”). Det handler om at give gamle ting et nyt liv, hovedsageligt til brug i hjemmet på Emil Reesens Vej. 

I en ny rolle er Annette vendt tilbage til børnene

- Jeg er vildt glad for at være tilbage hos børnene. Faktisk er jeg meget overrasket over, hvor meget jeg har savnet kontakten og det daglige arbejde med dem, siger Annette Dietz.

I 40 år har hun haft fast arbejdsadresse i Jættehøj Vuggestue på Døesvej i Holstebro. Så det kræver sin forklaring, hvorfor hun nu ”er vendt tilbage til børnene”. Den er, at Annette i 12 år var fællestillidsrepræsentant for sine fagkolleger i hele Holstebro Kommune. Et job, som krævede så godt og vel hele hendes normale arbejdstid. Hvervet som fællestillidsrepræsentant har hun sagt sig fra, efter at hun er valgt ind i Holstebro Byråd. Derfor er der nu arbejdstid til børnenes ve og vel i det helt nære i vuggestuen.

Et rolleskift

- Ud over jobbet som fællestillidsrepræsentant har jeg i hele mit arbejdsliv været fagligt aktiv på flere fronter og har haft adskillige bestyrelsesposter i fagbevægelsen. Alt det har jeg nu valgt fra for at undgå ”kasketproblemer” og inhabilitet i forhold til mit arbejde i byrådet, hvor jeg bl.a. er blevet medlem af Børne- og Familieudvalget. Jeg er helt bevidst om, at der ikke mindst i forhold til hele børne- og unge området for mig er tale om en form for rolleskift, efter at jeg er blevet byrådspolitiker. Det har jeg også taget konsekvensen af i den forstand, at jeg ”har ryddet bordet” for alt materiale, der har med hvervet som bl.a. fællestillidsrepræsentant at gøre. Så jeg er klar til at starte på en frisk og koncentrere mig om arbejdet i en ny rolle, siger Annette.

Fra sidelinjen til banen

I særlig grad efter, at hun blev valgt som fællestillidsrepræsentant, voksede Annettes interesse for kommunalpolitik. Hun har hidtil fulgt interesseret med fra sidelinjen. For 12 år siden meldte hun sig ind i SF. Men hvorfor er det netop nu, at hun - i en ret moden alder - valgte at gå ind i byrådspolitik og selv være på banen

- Jeg blev meget optaget af kampen for minimums normeringer i daginstitutionerne og hele tankegangen om, at ”nu skal vi altså til at have ro på” i den offentlige sektor, så vi f.eks. får ordentlig tid til nærvær med vores brugere og bedre arbejdsmiljø for de ansatte. De værdier vil jeg gerne være med til at føre ud i livet, så det ikke bare er noget, vi snakker om, siger Annette. 

Ud over Børne- og Familieudvalget er hun i byrådet medlem af Social- og Sundhedsudvalget. En kombination af udvalgsposter, som hun er særligt grad for.

Faglig kvalitet, god service og godt arbejdsmiljø

- Opgaverne i Børne- og Familieudvalget har jeg naturligvis et indgående kendskab til via mine år som fællestillidsrepræsentant. Hvad angår opgaverne i Social- og Sundhedsudvalget, har jeg meget nyt at skulle sætte mig ind i, men de to udvalg er jo de to store ”velfærdsudvalg”, der har med den helt nære kommunale service til borgere i alle aldre at gøre. På begge områder vil jeg være med til at kæmpe for, at vi kombinerer høj faglig kvalitet med god service og godt arbejdsmiljø for de ansatte, siger Annette.

Selv om hun i forhold til løsning af de kommunale opgaver har en ny og anderledes rolle end tidligere, så er hun bestemt ikke ukendt med, hvordan de kommunale systemer, procedurer m.m. generelt fungerer. Det har hun et nært kendskab til, bl.a. i de år, hvor hun har været næstformand i Holstebro Kommunes hovedsamarbejdsudvalg, der omfatter alle kommunalt ansatte.

Bortset fra værdien af dette forhånds kendskab sætter Annette følgende ord på de kompetencer, som hun mener at kunne bidrage med i byrådsarbejdet.

- Jeg er god til at lytte, god til at samarbejde og indgå kompromiser, og jeg er altid godt forberedt, når jeg skal mødes og forhandle med andre. Jeg håber, at jeg kan være med til at styrke dialogen mellem politikere, borgere, brugere og medarbejdere. Jeg tror på, at de gode og kloge løsninger på komplekse problemer ofte findes ude blandt brugere og medarbejdere. Lad os gå ud og spørge dem, understreger hun.

Syv skarpe til Annette

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg fødte mine tre børn og siden så mine fem børnebørn første gang.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Gågaden i Holstebro foran Det Gamle Rådhus en sommerdag med en kold øl.
 • Din livret: Wienerschnitzel.
 • Din favoritmusik: Dansk musik fra 1980-erne, f.eks. ”Shubidua”.
 • Din favoritbog: Biografier i forskellige afskygninger.
 • Din favoritfilm: ”En verden udenfor” med Tim Robbins og Morgen Freeman i hovedrollerne.
 • Dit favoritrejsemål: Rundt i Danmark.
 • 337 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2021