Kunstguide Holstebro

Tag din smartphone i hånden og find hurtigt og nemt de mest markante kunstværker på kortet over Holstebro by. 

Virtuel rundvisning

På gågaden i Holstebro må du gå med åbne øjne. Her er kunsten nemlig placeret sådan, at du konfronteres fysisk både med den og dine medmennesker.

Gå til kunstguide Holstebro

Zum Kunstguide Holstebro (DE)

Her i byen er kunst et grundvilkår. Kunsten i Holstebro vil vise os hinanden og os selv, stille skarpt på, hvad det er at være menneske, være til, og hvilken betydning vores kultur har. På gågaden i Holstebro må du gå med åbne øjne. Her er kunsten nemlig placeret sådan, at du konfronteres fysisk både med den og dine medmennesker.

Tolv borgere fra Holstebro modtager os ved Nørreport Torv. Her står de støbt og fortolket af Bjørn Nørgaard i hele deres herlighed og viser i alle retninger. Går du et stykke ned ad gågaden herfra, tårner ”Grædemuren” sig op og fylder næsten hele gaden. Derfor må vi gå tættere forbi hinanden, når vi bevæger os forbi.

Det startede i 1960'erne

Fortsætter du videre ned mod Store Torv, skaber belægningen pludseligt buler med mytiske tegn, symboler og vand. Nu må man se godt efter, hvor man sætter fødderne. Igen bliver vi konfronteret med nu’et, vi må se op på de andre mennesker omkring os for at afkode deres bevægelser og måske få et lille smil med på vejen.

Det hele startede med en bestemt kvinde og en massiv satsning fra Holstebro Kommunes side i 1965-67, hvor der blev brugt mange ressourcer på nye kunstværker i det offentlige rum. Holstebro Kommunes investering i kunst og kultur, har sat Holstebro på Danmarkskortet.

Kultur og Fritid

Kunst og Kultur

lock Send Digital Post (borger)
lock Send Digital Post (virksomhed)
mail Send sikker besked

phone 96117533

Kirkestræde 11
7500 Holstebro