Bakkegårdene - Fremtidens cirkulære bydel i Holstebro

Bakkegårdene er et nyt, visionært byudviklingsprojekt i Holstebro, som vil skabe Danmarks første cirkulære bydel på privat initiativ, der energi- og ressourcemæssigt indgår 100 % i eget kredsløb.

Projektet rummer mere end 550 nye boliger og indarbejder desuden initiativer, som imødekommer en lang række af FN’s 17 verdensmål. Bakkegårdene understøtter dermed en bæredygtig udvikling af kommunen og udvikler en ny måde at bo sammen på.

I dag ligger området ved Holstebros gamle landbrugsskole hen som en bar mark. Et område med mindre end to kilometer til byens centrum og med et uforløst byudviklingspotentiale. Inden for en årrække skal der ligge en ny bydel: Bakkegårdene – én af Danmarks første cirkulære boligområder.

Fakta

  • Beliggenhed: Holstebro
  • Projektudvikler: Klimahuse A/S
  • Størrelse: 450.000 kvm
  • Typologi: Bolig
  • Status: Under udvikling
  • Arkitekt: Arkitektfirmaet Bo Christensen og Årstiderne Arkitekter 

Bakkegårdene vil indarbejde tiltag, der understøtter udvalgte verdensmål med fokus på tre hovedtemaer: Landskab, Ressourcer og Social bæredygtighed. I projektet styrkes områdets eksisterende natur med fokus på biodiversitet og livskvalitet for områdets beboere. Samtidig indtænkes småskala-fødevareproduktion som en ressource og socialt omdrejningspunkt. Hovedfokus er, at alle tiltag skal spille ind i den cirkulære tankegang og mål. 

Holstebro Kommune arbejder indgående med at tiltrække nye tilflyttere og virksomheder. Derfor er en central del af Bakkegårdenes vision at bidrage til Holstebro Kommunes ønsker inden for bæredygtighed, verdensmål, erhverv og ikke mindst tilflytning ved at give nye befolkningsgrupper og virksomheder et nyt incitament til at flytte mod området.