Nyt til erhvervslivet

Her samler vi nyheder, events og inspiration til gavn for virksomheder.

Billedtekst: Transformatorstationen ved Idomlund (Fotograf Ole Mortensen)20 sep 2022
Klima Forsyning Erhverv

Endnu et brintanlæg på vej i Holstebro Kommune

For fire uger siden meldte Everfuel sin ankomst. Nu er det energiselskabet Skovgaard Energy, som vil bygge et stort nyt brintanlæg på 150 megawatt vest for Idomlund.

I år tændes julebelysningen i Holstebro først den 25. november.19 sep 2022
Erhverv

Julelyset bliver tændt 20 døgn senere

Den nye moderne LED-julebelysning i Holstebros midtby er så energioptimeret, at det nærmest ingen betydning vil have på elforbruget at slukke for julelyset. Dog vil lyset kun blive tændt i de mørke timer morgen og aften, og samtidig udsættes tændingen med tre uger.

Billedtekst: For Thomas Leerberg er der to bundlinjer i projektet – en bæredygtig og en kommerciel.14 sep 2022
Klima Byudvikling Byggeri Erhverv

Ny direktør for en bydel med tårnhøje ambitioner

Thomas Leerberg, der i dag er planchef i Holstebro Kommune, bliver ny direktør for Arealudviklingsselskabet, der skal transformere Sygehusgrunden i Holstebro til en ny bæredygtig og mere end CO2-neutral bydel.

Bestyrelsesmedlemmerne Kenneth Tønning, Aksel Nørgaard, Bente Priess Andersen, H.C. Østerby og Claus Omann Jensen.26 aug 2022
Byudvikling Byggeri Erhverv

Udviklingen af sygehusgrunden er i gang – formand for Arealudviklingsselskabet udnævnt

Der er nu sat navn på bestyrelsesformanden for Arealudviklingsselskabet. Dermed er arbejdet med at udvikle den gamle sygehusgrund til en ny bæredygtig bydel i centrum af Holstebro for alvor begyndt.

Foto: Iværksætter Martin Vestergaard er med sit nye firma Gaardbryg ApS ved at gøre klar til et bryggeri-eventyr ved Hogager øst for Holstebro.26 aug 2022
Erhverv

Iværksætterne i Holstebro har det godt

Der er gode erhvervsvilkår for iværksætteriet i Holstebro Kommune. Den femårige overlevelsesrate ligger på hele 52 %, hvilket er markant over lands- og regionsgennemsnittet.

”Klimaagendaen” er en ny tværgående indsats i Holstebro Kommune, som også vil engagere borgerne. (Fotograf Ole Mortensen)25 aug 2022
Klima Erhverv

Holstebro Kommune har en agenda – En Klimaagenda

Det skal være nemmere for borgere, virksomheder og kommune at arbejde i samme bæredygtige retning omkring de nationale klimamål. Lokale handlingsplaner og indsatser for at reducere CO2-udledningen samles nu i "Klimaagendaen".

Illustration fra Everfuel24 aug 2022
Klima Forsyning Erhverv

Everfuel vil bygge knudepunkt for grønt brændstof i Holstebro

Everfuel A/S vil sammen med en række partnere etablere et Power-to-X (PtX) anlæg og brintknudepunkt i Holstebro, der skal levere grøn brint til en mere bæredygtig industri- og transportsektor.

Foto: Forskningsskibet Fugro Scout6 jul 2022
Forsyning Erhverv

RWE starter undersøgelser af havbunden til vindmøllepark

Tre forskningsfartøjer indhenter geotekniske data fra havbunden 22 kilometer ud fra Thorsminde Havn til fremstilling og installation af hovedkomponenter i Thor Havvindmøllepark, som tyske RWE skal opføre.

Foto fra Vattenfall22 jun 2022
Klima Forsyning Erhverv

Vattenfall Vindkraft A/S etablerer sig på Thorsminde Havn

Endnu et energiselskab på vej. Vattenfall har underskrevet en aftale med Thorsminde Havn om at bruge havnen som knudepunkt for byggeriet af havmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd.

Billedtekst: 19 apr 2022
Landdistrikter Forsyning Erhverv

Fire års forberedelse baner vejen for Thorsminde som servicehavn

Holstebro Kommune ser intet naturstridigt i, at en lille havneby med 330 indbyggere bliver servicehavn for Danmarks største havvindmøllepark. Det har hele tiden været planen at gå efter 'vinden'.

Luftfoto af Thorsminde havn og by. Fotograf Ole Mortensen19 apr 2022
Landdistrikter Forsyning Erhverv

Thorsminde bliver servicehavn for RWE

Etableringen af et center til drift og vedligehold i Thorsminde i 2023 betyder 200-400 midlertidige arbejdspladser frem til 2026. På sigt 50-60 permanente arbejdspladser.

Billedtekst: Den nye dagligvarebutik kommer til at ligge på Alstrupvej 11, 7500 Holstebro. (Visualiseringen fra Coop er vejledende og afspejler ikke højdeforskelle i terræn).21 mar 2022
Byudvikling Grundsalg Erhverv

Coop køber byggegrund til ny dagligvarebutik i Alstrup

Udviklingen af boligområdet Alstrup i den nordvestlige del af Holstebro tager endnu et skridt fremad med salget af en byggegrund til en udvikler for Coop-koncernen.

Billedtekst: Visualisering af byggeriet ”Nørrelandshusene” i Holstebro.7 jul 2021
Byggeri Erhverv

Virksomhed bygger 68 lejeboliger på tidligere skolegrund

Holstebro Kommune har solgt grunden, hvor Nørrelandsskolen lå, til ejendomsinvesterings-selskabet HOKTON A/S. De gamle skolebygninger er revet ned, og nu er byggeri af rækkehuse gået i gang.

7 jun 2021
Bosætning Erhverv

Holstebromotorvejen trækker tilflyttere med højere indkomster

Ny opgørelse viser, at Holstebro er det sted i Midt- og Vestjylland, hvor tilflytterne har de højeste indkomster, og det er bemærkelsesværdigt, mener analytiker.

visibility_off visibility
Kontakt os

Kontakt os

Ring til os

ErhvervsserviceX

Telefon 9611 3983
erhvervsservice@holstebro.dk