Når hvert fagudvalg skal omsætte sundhedspolitikken til konkrete handlinger, skal der være opmærksomhed på, hvordan Byrådets fælles ejerskab til sundhedspolitikken bliver bevaret.
Ligeledes er det helt centralt at holde fast i den linje Byrådet har bygget sundhedspolitikken op omkring – nemlig den direkte dialog og involvering.
Sundhedspolitikken bliver realiseret i to spor. Det ene spor er hvert udvalgs integration af sundhedspolitikken i arbejdet med det specifikke ressortområde. Det andet spor er Byrådets udvælgelse af tværgående temaer, som flere fagudvalg samarbejder om at omsætte til konkrete, sammenhængende indsatser. Samarbejdet mellem fagudvalg kan organiseres på mange måder
Byrådet fastholder det tværgående fokus på sundhed ved at udpege temaer, der går på tværs af flere fagudvalg. Byrådet formulerer mål for de tværgående temaer.
På tværs af de relevante fagudvalg udarbejdes tværgående strategier og iværksættes tværgående indsatser ud fra temaet.
Tværgående temaer kan eksempelvis omhandle unge uden for arbejdsmarkedet, inklusion af udsatte personer i fællesskaber og relationer og boligmiljøer, der inspirerer og motiverer til bevægelse og samvær.
I Byrådet er der årlig feedback på strategier og sundhedstiltag, der udspringer af de tværgående temaer, hvor flere fagudvalg samarbejder. I den årlige feedback lægges vægt på at fremhæve gode historier samt eksempler til læring og spredning. Det kan være i form af en kort film, en sang mv. Endvidere drøftes her udvælgelse af nye tværgående temaer.