Geopark Vestjylland

Geopark Vestjylland er godkendt af UNESCO som Global Geopark i april 2021.

Billedet viser geografisk placering af Geopark Vestjylland

Holstebro Kommune er en del af UNESCO Global Geopark Vestjylland

Geoparken omfatter 4.760 km2 enestående vestjysk istidslandskab i de tre kommuner Holstebro, Struer og Lemvig samt store områder i den vestlige del af Limfjorden og en del af Nordsøen.  Geoparken kan gøre dig klogere på hvordan is, vind og vand har skabt et fascinerende landskab, der har dannet grundlag for menneskers liv i de sidste 9.000 år.

Her finder du fortællinger om områdets geologi, kulturhistorie og natur – kort sagt NATUR OG MENNESKER I BEVÆGELSE. Og netop bevægelse er der mange muligheder for, hvad enten du er til fods, på cykel, i bil, til hest eller til havs, eller du er på udkig efter en spændende madoplevelse med lokale fødevarer.

Geoparken er samtidig medvirkende til at skabe lokal udvikling i samarbejde med beboere, foreninger og virksomheder. Har du løst til at deltage som frivillig eller har du en spændende idé til et projekt kan du kontakte geoparkens sekretariat for en nærmere samtale.

Hent App’en Geopark Vestjylland

Vil du ud og opleve landskabet og de mange besøgssteder i geoparken kan du gratis hente App’en Geopark Vestjylland fra App Store eller Google Play. Du kan også se en række muligheder og booke shelters på www.friluftsguiden.dk.

Er du mest til trykt materiale, tilbyder geoparken mange forskellige foldere og magasiner. Du finder dem på biblioteker, borgerservicecentre og ved turistinformation samt ved geoparkens partnere.

Der er flere steder opsat såkaldte Geopark Hjørner med store skærme, hvor man kan finde mange oplysninger om geoparken og hele netværket af UNESCO Globale Geoparker, der i april 2021 rummer 169 geoparker i 44 lande og dermed repræsenterer en væsentlig del af de steder, der fortæller om jordens 4.570 millioner år lange historie.

Teknik og Miljø

Natur

mail Send sikker besked

phone 96117564

Kirkestræde 11
7500 Holstebro