Social Vejviser - Nationale rådgivninger 

Her finder du information om nationale rådgivninger for dig, som lider af psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed, senfølger efter seksuelle overgreb, har selvmordstanker eller blot mangler nogen at tale med i hverdagen.

Den Landsdækkende Telefonrådgivning – SIND

SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed) tilbyder bl.a. landsdækkende telefonrådgivning for mennesker med psykisk sygdom og psykisk sårbarhed, pårørende, fagpersoner mv.

Du kan ringe på tlf. 70232750.

Telefonen er åben mandag, onsdag og fredag kl. 09.00-15.00 samt tirsdag og torsdag kl. 10.00-16.00..

Se mere på SIND’s hjemmeside: www.sind.dk

Sct. Nikolai Tjenesten

Mangler du et menneske at tale med? Måske fordi du føler dig alene med dine tanker om fx ensomhed, sorg, depression, sygdom, bekymringer, eller hvad der ellers kan være. Sct. Nicolai Tjenesten tilbyder anonyme og uforpligtende samtaler til dig, som har brug for det.

Samtalerne er anonyme og åben for alle.

Du kan få kontakt til din lokale tjeneste ved at ringe på 70 120 110

Læs mere: www.kirkenskorshaer.dk/sctnicolaitjenesten

 

Sct. Nikolai Tjenesten kan kontaktes på tlf. 70120110.

Mandecentret

Mandecentret er en landsdækkende organisation, der tilbyder gratis rådgivning til mænd i skilsmisse eller parbrud samt mænd udsat for vold i familien. Kontakt afdelingen tættest på dig, hvis du har brug for praktisk rådgivning og personlig sparring i forbindelse med en skilsmisse eller et parbrud, hjælp til samvær med dine børn, eller hvis du er udsat for fysisk eller psykisk vold i dit parforhold.

Mandecentrets rådgivning er gratis

Se mere på mandecenterets hjemmeside: www.mandecentret.dk/

Du kan ringe på tlf. 70 11 62 63 eller sende en mail til info@mandecentret.dk.

SocialrådgiverLinjen 

SocialrådgiverLinien yder rådgivning til alle, der står i en vanskelig situation på grund af depression, bipolar lidelse og anden psykisk sygdom eller mistrivsel og har brug for hjælp til at håndtere udfordringer fx i forhold til job, uddannelse eller forsørgelsesgrundlag.

SocialrådgiverLinien er åben for alle, uanset hvor du bor i landet.  Rådgivningen er gratis, anonym og uafhængig, og alle rådgivere er underlagt tavshedspligt.  

 

www.depressionsforeningen.dk/socialradgiverlinien

AngstTelefonen og -Chatten 

Angstforeningen tilbyder rådgivning, information og støtte til mennesker med angst og deres pårørende. Der informeres om angstlidelser som panikangst, agorafobi, socialfobi, generaliseret angst, helbredsangst, PTSD og enkelfobi. Du skal være over 18 år for at benytte chatrådgivningen.

www.angstforeningen.dk

DepressionsLinien

DepressionsLinien er en landsdækkende telefonlinje, der tilbyder gratis og anonym rådgivning til psykisk sårbare og deres pårørende, især ift. depression og bipolar lidelse. Rådgiverne er frivillige, der har depression eller bipolar lidelse tæt inde på livet, enten selv eller som pårørende. De er trænet i at støtte mennesker i at finde håb, mulige håndteringsstrategier og veje til handling med udgangspunkt i opkaldernes personlige værdier.

www.depressionsforeningen.dk/depressionslinien

Startlinjen

Startlinjen er en landsdækkende, anonym telefonlinje, som tilbyder gratis samtaler til mennesker i sårbare eller kritiske livssituationer. Rådgiverne er frivillige, der er oplært til både at kunne håndtere krisesamtaler og til at støtte mennesker i at finde håb, strategier og mod til at handle på deres situation med udgangspunkt i deres personlige værdier og ønsker for fremtiden.

www.startlinjen.dk

Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade tilbyder anonym telefonisk og online rådgivning til mennesker, der er berørt af spiseforstyrrelser eller selvskade, samt pårørende og fagpersoner.

Rådgiverne er frivillige, og har enten en relevant uddannelse eller selv haft spiseforstyrrelse eller selvskade inde på livet.

www.spiseforstyrrelse.dk

MedicinRådgivningen - SIND 

Medicinrådgivningen rådgiver om udtrapning af receptpligtig vanedannende medicin. Fx hjælp og vejledning om udtrapning, abstinenser og muligheder. Tilbuddet er målrettet mennesker som tager medicin mod angst, depression, søvnløshed og smerter. Rådgivningen er gratis og anonym rådgivning.

Tilbuddet består i telefonisk rådgivning og/eller online støttegrupper.

www.smr.dk

Det mentale motionscenter – Psykiatrifonden 

Det mental motionscenter indeholder tilgængelige øvelser og gode råd til dig, der vil supplere din behandling for en psykisk lidelse – og for dig, som gerne vil styrke din mentale sundhed. Alle øvelserne er gratis for alle.

www.psykiatrifonden.dk