Social Vejviser - Rusmidler

Her finder du information om støttemuligheder i Holstebro for dig, som har misbrugsproblematikker. Bemærk, at tilbud i Center for Rusmiddel og Forebyggelse er for borgere i Holstebro, Lemvig og Struer Kommune.

Psykologkontakten

Holstebro Kommune tilbyder gratis, anonym psykologhjælp i forhold til 3 forskellige områder:

  • Spiseforstyrrelser og selvskade 
  • Mistrivsel blandt unge mellem 16-24 år
  • Rusmiddelindsats (alkohol og stoffer)

Tilbuddet er forebyggende. Det vil sige, at hvis man allerede er i behandling, skal man fortsætte i det forløb. Psykologkontakten kræver ingen henvisning, og man kan få op til 5 samtaler.

Det er altid muligt at ringe til Psykologkontakten, og svarer vi ikke, er du velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren med dit navn og telefonnummer. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du kan ringe til Psykologkontakten på tlf. 96115078.

Adresse: Danmarksgade 24, 7500 Holstebro

Hjemmeside: www.holstebro.dk/psykologkontakten 

Center for Rusmiddel og Forebyggelse

Stof- og Alkoholbehandlingen er et rådgivnings- og behandlingstilbud til dig, der enten har et problematisk forbrug, har et egentligt misbrug af stoffer eller er pårørende til en stofmisbruger.

Behandlingen er til borgere og pårørende i Holstebro, Lemvig og Struer Kommune.

Du kan ringe til Stof- og Alkoholbehandlingen på tlf. 96114050.

Adresse: Danmarksgade 24, 7500 Holstebro

Hjemmeside:

Stofbehandlingen: www.holstebro.dk/stofbehandling

Alkoholbehandlingen: www.holstebro.dk/alkoholbehandlingen

TUBA

TUBA tilbyder hjælp, til dig, som selv har eller er pårørende til en med misbrugsproblematikker. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt.

TUBA har afdelinger landet over og tilbyder individuel terapi og gruppeterapi samt aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold.

Adresse: Nørregade 32, 1., 7500 Holstebro

Tlf. 30672482

Hjemmeside: www.tuba.dk

Alkolinjen UNG

Alkolinjen UNG tilbyder telefon- og chatrådgivning til unge, der har brug for nogen at tale med om alt, der relatere sig til alkohol. Måske du selv drikker – eller er tæt på nogen, der drikker for meget.

Samtalen er anonym og gratis.

Du kan ringe på 80200500

Læs mere og find chatten på: alkohologsamfund.dk/alkolinjen-ung

 

 

AA - Anonyme Alkoholikere

Anonyme Alkoholikere tilbyder AA-gruppemøder, hvor mennesker mødes og hjælper hinanden med at komme sig af alkoholisme. Det er gratis at være med, og det er helt anonymt og åbent for alle med et ønske om at stoppe med at drikke.

Der er møder overalt i landet, , og du kan være sikker på, at blive taget imod af venlige mennesker, som har prøvet turen selv. I Anonyme Alkoholikere er der ingen terapeuter eller behandlere.

Læs mere og find et AA-møde: www.anonyme-alkoholikere.dk