Tandplejen

  • Print
  • Forstør tekst

Børn, unge og familie

Sidst opdateret 19. oktober 2021
af Sara Gehr

I Holstebro Kommune kan alle børn og unge i alderen 0-19 år gå gratis til tandlæge hos Børnetandlægerne. Dit barn bliver automatisk indkaldt til undersøgelse på den tandklinik, familien hører til.

Læs mere på tandplejens hjemmeside

Åbningstider

Tandklinikkerne har åbent på alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00. Tirsdag og onsdag til kl. 16.00.

Akut behov for tandlægehjælp

Dit barn har behov for akut behandling ved tandskader og stærke vedvarende tandsmerter eller tandbyld.

Inden for normal åbningstid

Alle hverdage i skoleåret mellem kl. 8.00 og 15.00 kan du kontakte Tandplejen, og de vil hjælpe med at finde en akut tid til dit barn. Dog er der mulighed for at aftale tid mellem kl. 15.00 og 16.00 hver tirsdag og onsdag. Du kan komme i kontakt med Tandplejen på tlf.: 9663 6000.

Uden for normal åbningstid

Hvis dit barn har behov for akut behandling i weekender og på helligdage skal du kontakte Region Midt's vagtordning på tlf.: 40515162. På feriedage henvises til privatpraktiserende tandlæger. Udgifterne betales af kommunen.

I sommerferien har Centralklinikken åben for nødbehandlinger hver mandag.

Alle børn er fra fødslen automatisk tilmeldt hos Børnetandlægerne på Holstebro Kommunes tandklinikker. Tilbuddet om tandpleje hos Børnetandlægerne er gratis. Du kan selv vælge, hvilken tandklinik dit barn skal gå hos.

Valg af tandlæge

I Holstebro Kommune har vi én fast klinik - Centralklinikken, der ligger i Center for Sundhed, Stationsvej 35 på 2. sal.

Bor du i Vinderup eller Ulfborg, kan du vælge om dit barn skal gå gratis til tandlæge hos en af de privatpraktiserende tandlæger i Vinderup eller Ulfborg, eller om dit barn skal gå til tandlæge på den kommunale klinik i Holstebro. Nærmere oplysning fås på tandplejens kontor.

Børn og unge i den øvrige del af Holstebro Kommune kan også vælge at modtage tandpleje hos en privatpraktiserende tandlæge.
For 0-15 årige er der en egenbetaling på 35% på alle udgifter til tandbehandling; herunder også tandregulering. For 16, 17 og 18 årige er tandbehandling gratis.

Hvis du ønsker at skifte behandlingssted, skal tandbehandlinger, som er i gang, gøres færdig først. Dette gælder også tandregulering.

Hvis du vil skifte tandlæge eller fortryder dit skift, skal du kontakte tandplejens kontor inden du skifter.

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 19. oktober 2021 af Sara Gehr