STIME – Når svære følelser fører til selvskade
Forløbet henvender sig til børn og unge i alderen 12-17 årige med tegn på og optagethed af selvskade. Formålet med forløbet er at hjælpe dit barn/den unge med at forstå selvskade, reducere den selvskadende adfærd og øge trivslen.
- Har aktuelle tanker om selvskade.
og/eller
- Har selvskadet mindst én gang inden for de seneste tre måneder.
Selvskaden kan for eksempel være at skære sig, brænde sig, kradse sig til blods eller at slå sig selv/en kropsdel ind i noget.
Selvskaden må ikke være suicidal eller på anden måde så alvorlig, at der er behov for behandling i psykiatrien. Her bør du i stedet kontakte Team for Selvmordsforebyggelse: https://www.psykiatrien.rm.dk/klinikker-og-sengeafsnit/regionspsykiatrien-godstrup/psykiatrisk-klinik-2/selvmordsforebyggelse/
Forløbet består af 8 samtaler med en psykolog. Forældrene deltager i den indledende og den afsluttende samtale. Imellem samtalerne øver barnet/den unge sig på det, der er blevet gennemgået.
Fokus under forløbet er, at barnet/den unge:
- lærer om selvskade og selvskadens funktion
- bliver mere bevidst om sine følelser og oplevelser
- får vejledning i at håndtere sine følelser på en mere hensigtsmæssig måde.
For at understøtte forløbet samt forstærke og vedligeholde en positiv udvikling, er det muligt at inddrage fagpersoner fra skole og det øvrige netværk.
Samtalerne afholdes ved Videncenter Børn og Unge.
Hvis du eller dit barn ønsker at komme i betragtning til et forløb kan I booke tid til en forsamtale ved en psykolog her.(link til bookning)
Til forsamtalen vil du tale med en psykolog. Hvis psykologen vurderer, at dit barn er i målgruppen for et forløb, vil I blive indkaldt til en uddybende screeningssamtale, hvor både du, den anden forælder og dit barn skal deltage. Psykologen kan også hjælpe med at guide videre til andre, mere relevante tilbud.