Alternative veje til bofællesskabet

Processen med de fem faser har fokus på det selvgroede bofællesskab, men der er andre veje til at leve med bofæller, der drømmer om det samme fælles liv som dig. Der er stor efterspørgsel efter bofællesskaber og det har markedet også set. Pensionskasser og professionelle developere er i fuld gang med at bygge og sælge boliger under benævnelsen bofællesskaber. 

For dem, der synes vejen fra idé til nøglefærdigt byggeri er for lang, eller ikke har appetit til at agere bygherre, skal det nævnes, at flere developere, pensionskasser og entreprenører udvikler bofællesskaber, som sælges til markedspris. Nogle af disse bofællesskaber sælges uden mulighed for indflydelse. Markedsdrevne bofællesskaber finder man typisk gennem en ejendomsmælger, men de annonceres ofte også i fora for bofællesskaber. Det er også muligt med en 50/50 model, hvor man som bofællesskabsgruppe udvikler sin vision og evt. etablerer sig i en forening og derefter allierer sig med en developer, der kan føre projektet til dørs. De forskellige modeller præsenteres her på siden.

Måske er lysten til et selvgroet bofællesskab intakt, men du står ikke med en egen gruppe, eller måske mener du ikke, du har tid eller tålmodighed til at starte fra bunden. I det tilfælde er der mulighed for at koble sig på et andet selvgroet bofællesskab, der allerede er i gang i en af de senere faser. Dette givet, at projektet endnu kan rumme flere, eller der er mulighed for udskiftning. Hvis interessen for at finde et etableret interessefællesskab, der er i gang med udviklingen af et projekt, kan du med fordel kigge på fase 1 under afsnittet FIND FLERE BOFÆLLER og se, hvor og hvordan sådanne fællesskaber typisk vil annoncere en mulighed for at indgå. 

Slutteligt kan du opsøge et af de mange allerede etablerede bofællesskaber og skrive dig på venteliste de steder, der synes at leve op til dine drømme.

Se eksempelvis denne hjemmeside med information om bofællesskaber i Danmark og få overblik over, hvor der findes bofællesskaber og hvor der er ledige boliger: www.bofaellesskab.dk

Teknik og Miljø

Team Plan

mail Send sikker besked

phone 96117558

Kirkestræde 11
7500 Holstebro