Social Vejviser - Lokal rådgivning i Holstebro og omegn

Her finder du information om forskellige muligheder for rådgivning i Holstebro og omegn for dig, som har udfordringer i hverdagen. Dine udfordringer kan spænde bredt fra psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed til omstændigheder i din familiesituation som f.eks. skilsmisse.

Psykiatrien i Nordvest åbne tilbud

Det sociale akuttilbud er for dig, som er over 18 år og oplever en akut krise og derfor har behov for støtte fra en professionel medarbejder.

Du kan ringe til det åbne tilbud på tlf. 96115070 fra kl. 08.00-22.00. Fra kl. 22.00 - 08.00 kan du indtale en besked på telefonsvaren, og vi vender tilbage næste dag. 

Du har også mulighed for at aftale en personlig samtale.

Psykiatrien i Nordvests åbne tilbud er for borgere bosat i Lemvig, Holstebro eller Struer Kommune. Psykiatrien i Nordvests åbne tilbud er en del af Psykiatrien i Nordvest.

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro.

Åben Rådgivning

Åben Rådgivning er et tilbud til dig, som er over 18 år.

I Åben Rådgivning kan du få hjælp til at forstå breve og afgørelser fra kommunen og blive guidet i forhold til dine øvrige muligheder. Fx i forbindelse med skilsmisse, boligmangel og økonomi.

Rådgivningen varetages af socialrådgivere fra socialområdet, Holstebro Kommune.

Tilbuddet består typisk af én til to samtaler.

Åben Rådgivning foregår torsdage mellem kl. 14.00-16.30 i Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro. Du skal henvende sig i informationen, som vil vise dig vej.

Du kan også ringe alle hverdage mellem kl. 08.15 og 09.00 på tlf.nr. 29266108

Adresse: Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro.

Holdepunktet - Mødrehjælpen

Holdepunktet - Mødrehjælpen tilbyder forskellige typer af rådgivning – f.eks. rådgivning for nye sårbare familier samt økonomisk rådgivning og retshjælp til familier i sårbare situationer. 

Se mere på Holdepunktet - Mødrehjælpens hjemmeside: www.moedrehjaelpen.dk

Tlf. 33458600

Mentorshoppen

Mentorshoppen er for unge mellem 18-30 år. Hos Mentorshoppen kan du få en frivillig mentor til at støtte og hjælpe dig i dagligdagen med at tilegne dig de kompetencer, du skal bruge for at gennemføre en uddannelse eller fastholde et arbejde.

Adresse: Brotorvet 2D, 7500 Holstebro

Tlf. 23351389

Find Mentorshoppen på Facebook.

Bisidderkorps 

Bisidderstøtte er et gratis tilbud til alle borgere. En bisidder kan hjælpe og støtte dig i svære møder med fx lægen eller din sagsbehandler ved kommunen.

Bisidderne har tavshedspligt.

Læs mere her: www.kulturogfrivillighuset.dk/husets-tilbud/anonym-radgivning

For at få en besidder kontaktes Frivilligcenter Holstebro på tlf. 21556917 eller alhj@kulturogfrivillighuset.dk

Sundhedsrådgivning – Holstebro Kommune

Sundhedsrådgivning er for alle borgere over 18 år bosat i Holstebro Kommune. Tilbuddet er gratis, og kræver ingen henvisning. Rådgivningen har fokus på kost, rygning, alkohol og motion. Formålet med sundhedsrådgivning er, at vi finder frem til de områder i dit liv, der er vigtige og realistiske for dig at ændre. 

www.holstebro.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/sundhedstilbud/sundhedsraadgivning