Plejeboligerne Beringshaven

Facade billede

Plejeboligerne Beringshaven

Beringshaven er indrettet med 100 selvstændige lejligheder, hvoraf 12 af boligerne er ægtepar boliger. Huset er bygget i 1997 og udvidet med 28 boliger i 2009.

Huset er fysisk delt op i 8 fløje med stue og 1. sal, der hver omfatter 12 - 14 selvstændige boliger. Den enkelte bolig består af stue, soveværelse, køkken og badeværelse. Der er fra stuen adgang til egen terrasse eller altan.

Beringshaven ligger bynært og husets tilhørende have er smukt beplantet med frugttræer og blomster, som man let får adgang til via anlagt sti. Haven har et drivhus, højbede og bærbuske.

I Beringshavens foyer er der såvel trappe som elevator til 1. sal og kælderen. Foyeren er dekoreret med et etage-gennemgående fuglebur. Beringshaven har desuden en række fællesfaciliteter i form af café, trænings- og aktivitetslokaler, dagligstuer, samt gæsteværelse, der kan lejes efter aftale.

I Beringshaven arbejdes der i vid udstrækning efter principperne for det gode hverdagsliv, hvor selvbestemmelse, medbestemmelse og valgfrihed skal være centralt for kvaliteten i de rammer, som skabes for og med beboeren.

Vores overordnede værdibegreb er, at man som beboer skal have frihed til at leve livet.

Med mulighed for at være privat i sin bolig, deltage i naboskabet eller søge i et større socialt fællesskab i Cafeen.

Til at varetage sundheds og sygepleje er der ansat, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

Vi har fokus på en indholdsrig hverdag, men mange aktivitets tilbud, disse varetages af vennekredsen og cafeens personale.

Det er et mål, at etablere et miljø med så mange af et hjems kendetegn som muligt og give en omsorgsfuld og nærværende pleje med støtte til at leve et så selvstændigt hverdagsliv som muligt.  

Dagligdagen tilrettelægges så vidt muligt efter individuelle vaner og rytmer, og som i ethvert hjem er der en række praktiske opgaver, der skal løses, så som tøjvask og rengøring. Opgaverne løses i et samarbejde med den enkelte beboer og pårørende.

Dialogen imellem personale, beboer / pårørende, ser vi som nødvendig for at skabe et godt samarbejde og dermed en god hverdag for beboeren.

Beringshaven har ikke eget køkken, derfor kan smørrebrød og varm mad bestilles evt. fra ”Det Gode Køkken”. Morgenmaden og lignende måltider tilberedes individuelt i egen lejlighed, personalet er behjælpelig med indkøb og tilberedning.

Alle plejecenter har en bestyrelse nedsat, som skal være med til at forme de værdier,

  • der skaber trivsel for beboerne,
  • et godt arbejdsmiljø for de ansatte og
  • et inkluderende miljø for pårørende og frivillige.

Ønsker du at læse mere om, hvad en bestyrelse arbejder med, kan du læse mere her: Bestyrelse på plejecentre

Du er også velkommen til at kontakte plejecentret for at få yderligere oplysninger.

For at sikre at kvaliteten af plejeboligerne opfylder kravene, føres der tilsyn fra kommunens side og fra Sundhedsstyrelsen. 

Du kan læse mere om, hvordan vi fører tilsyn med plejeboliger/plejehjem i Holstebro Kommune.

Social og Sundhed

Plejeboligerne Beringshaven

mail sundhed@holstebro.dk
phone 96114260

Beringsvej 19
7500 Holstebro