Borgermøde om Lystanlæggets fremtid

Hyggedag i Lystanlægget lørdag den 8. september

Tag familien med til en hygge og idédag i Lystanlægget. Kommunen har en plan om at forskønne anlægget, og vi vil gerne have din hjælp til at gøre den endnu bedre :-)

På 8 poster i anlægget præsenterer vi planen, og du møder nogle af dem, der arbejder med og i området. Vi mødes ved legepladsen mellem kl. 10 og 14.

Byens åndehul

”Byens åndehul” har man gennem mange år kaldt Holstebro Lystanlæg, med dets centrale placering i byen.

Her kan man søge hen for at finde fred og ro, hvad enten det er under en spadseretur, for at fodre ænderne eller for at sidde på en bænk og nyde solen og lysets spil i træernes løv og søernes vandspejl. Med byens udvikling er Lystanlægget også blevet en naturlig ramme om større arrangementer, som Odinteaterets festuger og musikarrangementer på og omkring Friluftsscenen. Centralt i Lystanlægget er også den historiske ”Anlægspavillonen”, som gennem adskillige år har dannet en smuk ramme om Holstebroborgernes festlige begivenheder.

Grundlaget for dette ”Byens åndehul” blev skab af lærer Jens Dahl i 1823, hvor han for foden af det, som dengang blev benævnt Bolbondens Bakke, og som i dag udgøres af skråningerne op mod Enghavevej, igangsatte tilplantningen. Ved skoledrenges hjælp jævnede han bakkeskråningen og tilplantede den, og han var den aktive drivkraft i udvidelsen ud langs Lægård Bæk. Et anlægsarbejde med store perspektiver.

I 2023 kan Holstebro Lystanlæg fejre sit 200 års jubilæum.

Holstebro Kommune har igangsat udarbejdelse af denne helhedsplan, som grundlag for Lystanlæggets udvikling og drift, så det selv efter 200 år fungerer som byens åndehul og ramme for en bred vifte af arrangementer.

Forskellen på en park og et Lystanlæg er vel, at i Lystanlægget skal der ske noget! 

keyboard_arrow_up