Vinderup

Byggegrunde i Vinderup finder du ved Vindelevgård og Bjertparken. Naturen i baghaven og grønne ’kiler’ til det åbne land er kendetegn for begge områder, der byder på byggegrunde i forskellige størrelser fra 706 til 1316 m2 og mulighed for at opføre mange forskellige boligtyper.

Bjertparken 5. etape

Se byggegrunde

Bjertparken 6. etape

Se byggegrunde

Vindelevgård

Se byggegrunde

Tæt på grønt og blåt

Vinderup – en rigtig stationsby

Vinderup er kommunens næststørste by med over 3.100 indbyggere og mange offentlige servicefunktioner, detailhandel og erhvervsområder.

Indbyggertallet stiger støt i byen, der f.eks. har sit egen afdeling af borgerservice, bibliotek, kulturskole, stadion og svømmehal.

Byen har to børneinstitutioner, folkeskole og privat skole, der også driver folkeskolens overbygning og 10. klasse.

Mange naturoplevelser

Flere attraktioner

For borgerne i Vinderup er der ikke har langt til naturoplevelser som Oddermosen, Vinderup Skov og selvfølgelig den blå Limfjorden, der ligger blot 3 kilometer fra byen.

Attraktioner som Hjerl Hede, Handbjerg Marina og landskabet omkring Stubbergård og Flynder Sø er heller ikke mere end en cykeltur væk. Se mere på Visit Vinderup.

Centerbyen, der opstod sammen med jernbanen fra Skive til Struer, kunne i 2015 fejre 150 års jubilæum, og stationsbyens ældre miljøer som f.eks. Hotel Vinderup, lystanlægget eller sparekassens bygning på hovedgaden afspejler en vigtig del af Vinderups historiske identitet.

Byens størrelse taget i betragtning er der mange butikker, gallerier og store erhvervsarealer. Læs om byen på Vinderup Handelsforenings hjemmeside.

byens varetegn

Fjerkræ med mere

Gennem en menneskealder har Vinderups fjerkræslagteri haft stor betydning for byens beskæftigelse og er nu nærmest et ’varetegn’ for området. Fjerkræslagteriet (HKSCAN - tidligere Rose Poultry) er derfor årsag til ”Fjerkrædage”, som byen har afholdt siden 2013 med fest, handel og smagsprøver på de saftige fugle. I 2016 ændrede man navn til "Kylling og Country Festival". 

Andre virksomheder i området er f.eks.:

  • Specialfabrikken Vinderup - Danmarks største producent af stilladser
  • Hanbjerg Møbelfabrik
  • Vinderup Træindustri
  • Vestjysk Rotation
  • Flex Modul
  • Alfred Priess A/S

særlige byrum

Byfornyelse indbyder til ophold

Den lokale brugs og boligforening har sammen med kommunen skabt et nyt torv og byrum med adgang til aktivitetsområdet Down Town Vinderup 

Se mere om fremtidsplaner og projekter i midtbyplanen for Vinderup.

Ligesom mange andre steder i Holstebro Kommune, er det foreningerne der skaber områdets fremdrift og aktiviteter for borgerne. Du kan se nogle af dem i Vinderupkalenderen eller tjekke kommunens foreningsregister – vælg ”Vinderup” som bydel.

Billede fra Vinderup

keyboard_arrow_up