Henrik Pagh Mortensen (A)

 

Mail-ikon henrik.pagh.mortensen@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 40823535 
 

Download-ikon Pressebilleder

 

 • Henrik Pagh Mortensen, Mejrup, født i 1973

 • Født i Herning og opvokset i Sunds.

 • Har tre børn – Mikkel på 23 år og tvillingerne Andreas og Anne-Sofie på 15 år.

 • Uddannet som butiksassistent i møbelbranchen. Blev som 18-årig bestyrer af en møbelbutik i BIVA-kæden i Viborg og oprettede butik i samme kæde i Herning. Senere vendte han hjem som ansat i faderens forretning Kumo Møbler i Holstebro, hvor han som 21-årig først blev medejer og senere overtog hele ejerskabet. I december 2021 solgte han hele sin andel i Kumo Møbler til to kompagnoner, der var kommet til i de mellemliggende år.

 • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for Socialdemokratiet. I byrådet er han medlem af Kultur- og Fritidsudvalget og udvalget for Erhverv og Turisme.

 • Som 22-årig blev Henrik en af Danmarks yngste håndbolddommere i herre- og dameligaen. Siden har han været dommer i ca. 1.000 ligakampe i Danmark og har rundet 200 internationale kampe i 31 forskellige lande i Europa – landskampe, EM-turneringer og Champions League. Han betragter karrieren som håndbolddommer som både et job og en fritidsbeskæftigelse – og dømmer i øvrigt også gerne lokale ungdomskampe og kampe i de rækker, hvor det er motion mere end elite, det drejer sig om. Så i den sammenhæng går fritiden fra kampene især med 5-7 km løb hver anden dag året rundt, masser af gåture, to-tre gange ugentlig styrketræning for at holde kroppen fysisk ved lige og med samvær med børnene. Han bruger også tid på at være medlem af bestyrelsen i Holstebro Handelsstandsforening og i Spar Nord Fonden.

For Henrik er byrådsarbejde og jobbet som topdommer en helhed

Kan man være medejer af en møbelforretning med de mange timer, det kræver? Samtidig med at man en stor del af året rejser Danmark og hele Europa tyndt som topdommer i håndbold? Og også gerne vil have rimelig tid med og ansvar for børnene derhjemme? Og så tilmed være byrådsmedlem? Nej, det går simpelthen ikke, vurderede Henrik Pagh Mortensen.

Denne logiske vurdering tog han konsekvensen af, da en spirende interesse for at gå ind i byrådspolitik blev modnet. I slutningen af 2021 solgte Henrik sin ejerandel i Kumo Møbler for at koncentrere sig om arbejdet i Holstebro Byråd, jobbet som national og international håndbolddommer og ikke mindst hensynet til det for ham vigtigste af det hele - børnene.

Moden overvejelse

Det hele skete efter moden overvejelse, både det arbejdsmæssige og det politiske, understreger han.

- Jeg havde længe haft lyst til at prøve noget andet end møbelbranchen, som jeg er vokset op med, og som har været en vigtig del af min tilværelse. Jeg har altid været politisk interesseret, og nu kom chancen for at bruge byrådspolitik som en platform, hvor jeg kan være med til at præge udviklingen i Holstebro Kommune. Jeg er meget taknemlig over, at jeg blev valgt til byrådet og nu har fået det stillet sådan an, at jeg kan få økonomien til at hænge sammen med min dommergerning og mit byrådsarbejde og har fået mere tid med mine børn. Det er et privilegium. I øvrigt har jeg den holdning, at hvis du tager noget nyt ind i din tilværelse, er du som regel nødt til at skyde noget andet ud for ikke at drukne i den store sammenhæng. Når jeg skal være med i noget, skal det være 100 procent og ikke mere eller mindre halvhjertet, understreger Henrik Mortensen.

I byrådet er han medlem af Kultur- og Fritidsudvalget og udvalget for Erhverv og Turisme. De fleste af opgaverne i de to udvalg falder ifølge Henrik fremragende i tråd med, hvor hans interesser især ligger, og hvad han har med i bagagen af erfaring fra sit hidtidige virke i den praktiske dagligdag uden for de politiske rammer. Interessen for at vores børn og ældre i kommunen har det godt og har de bedste vilkår ligger Henriks hjerte meget nært.

- Lige siden jeg var seks år, har jeg dyrket mange forskellige sportsgrene og været med i mange sammenhænge i foreningslivet inden for sport og motion. Med den baggrund mener jeg, at jeg kan være med til også at sætte en retning for udviklingen fremover for forenings- og fritidslivet. Jeg har meget stor respekt for kulturlivet i det hele taget i Holstebro Kommune. Det har i den grad været med til at sætte kommunen på landkortet, men jeg indrømmer, at jeg har meget at lære for at være med til at skabe den store helhed og i alle former for kulturliv, som vi som byråd har ansvaret for.

Lige siden jeg var 16 år, har jeg via min beskæftigelse i møbelbranchen været en del af erhvervslivet og har fået vigtigheden af konstant vækst og udvikling ind på rygmarven. Det er et erhvervsliv og turisme i vækst, der skal sikre grundlaget for velfærd på alle områder i vores kommune. Så også her mener jeg, at jeg i byrådet kan være med til at bidrage med min erfaring og med ideer til at skabe gode rammer for udviklingen – vel vidende, at der er meget nyt at tage stilling til, når man kommer ind i den kommunale verden udefra, understreger Henrik Mortensen.

Åbenhed, ærlighed…

Han har mange gange oplevet adskillige tusinde mennesker omkring banen, når han har dømt national og international håndbold – fx 10.000 engagerede tilskuere til kampe i Kroatien. Så mange oplever han næppe på lægterne omkring byrådspolitikken, men bortset fra det: Er der ting, sager og indgangsvinkler fra dommerverdenen, som han kan bruge i byrådspolitikken?

- Åbenhed, ærlighed, autoritet, beslutsomhed, evnen til at lytte, gensidig respekt og forståelsen af, at vi mennesker er forskellige og skal behandles med forskellighed. Du skal gå efter bolden og ikke efter manden. Du skal være dig selv og ikke påtage dig en rolle, der ikke er dig. Det er ord og begreber, som jeg forsøger at efterleve bedst muligt i min gerning som håndbolddommer. Det vil jeg også gøre i Holstebro Byråd, siger Henrik.

Syv skarpe til Henrik

 • Den største begivenhed i dit liv: Da mine tre børn blev født.

 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Alle de steder, hvor der bliver dyrket sport.

 • Din livret: Højt belagt dansk smørrebrød.

 • Din favoritmusik: Bruce Springsteen og dansk musik.

 • Din favoritbog: Bøger med sportsdokumentarer i alle afskygninger.

 • Din favoritfilm: ”Klassefesten”.

 • Dit favoritrejsemål: Sydens sol.

 • 434 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2022