Kenneth Tønning (V)

 

Mail-ikon kenneth.tonning@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 61683990
 

Download-ikon Pressebilleder

 

(Portræt opdateret i 2022)

 • Kenneth Tønning, Holstebro, født i 1972
 • Født i Lemvig og opvokset i Nr. Nissum
 • Far til to børn - Natalie på 18 år og Cecilie på 16 år
 • Efter 3 år som oversergent i Forsvaret, hvor han i 1993-94 var udsendt som FN-soldat i Bosnien, blev Kenneth uddannet som eksporttekniker i Århus. Har arbejdet som eksportchef i Systemair i Århus, som kundecenterchef i Vestforsyning i Holstebro og som områdesalgschef i firmaet Kamstrup i Århus. Samtidig med jobbet i Kamstrup drev han i en årrække i fritiden sit eget firma, EnergyAware. Siden 2015 har han sammen med kollegaen, Jesper Dudal, drevet firmaet, der laver software til forsyningsbranchen, på fuldtid. Er i dag partner i endnu et softwareudviklingsselskab.
 • Medlem af Holstebro Byråd for Venstre siden 2018. Siden 2022 gruppeformand for Venstre.
 • Medlem af Økonomivalget og formand for Teknisk Udvalg
 • Hvis der er tid, spiller han i fritiden gerne golf i Holstebro Golfklub

Kenneths trang til iværksætteri

Kenneth indrømmer gerne, at han er iværksætter typen, der konstant har lyst til at skabe noget nyt, og at det stort set kun kan gå for langsomt med synlige resultater af det, han engagerer sig i. Jobmæssigt har trangen til at skabe nyt ført til firmaerne EnergyAware og ServiceAware, der har til huse i Nupark ved Holstebro.

Fælles for de jobs, jeg havde, før jeg blev selvstændig med eget firma, var, at de havde med energiforsyning og salg at gøre. Sådan er det også i EnergyAware og SeviceAware. Vi sælger software og har godt halvdelen af de danske forsyningsselskaber som kunder, siger Kenneth Tønning.

På en anden front, der har mere med ”de bløde værdier” at gøre, har han også været iværksætter. Han har været med helt i front i arbejdet med at få oprettet Vestbyen Friskole og Fælleshus i Holstebro. Skolen har i dag cirka 320 elever.

Jeg og mange andre med mig mente, at kommunen skulle afsætte flere ressourcer til folkeskolen - også inden for Ringvejen i Holstebro.  Det var måske i orden, at der skulle laves en ny skolestruktur, men vi mente, at kommunen skulle bibeholde skolerne med de hidtidige placeringer. Da det ikke blev resultatet, engagerede jeg mig i indsatsen for at få Vestbyen Friskole og Fælleshus op at stå, siger Kenneth.

Inden for Ringvejen

Han understreger, at det ikke var kampen for den nye friskole i sig selv, der motiverede ham til at stille op til byrådsvalget i Holstebro.

Min beslutning om at stille op til byrådsvalget var især begrundet i, at kommunen efter min mening skal have mere fokus på nye initiativer og udvikling der sikrer tilflytning af nye borgere og dermed flere skatteindtægter til at finansiere vores fremtidige serviceniveau i kommunen. Jeg synes, at byrådet har haft for lidt fokus på at sikre velfærden på den lange bane. Det vil jeg gerne være med til at rette op på, siger Kenneth Tønning.

I byrådet er han formand for Teknisk Udvalg og sidder i Økonomiudvalget. To poster, hvor Kenneth har bl.a. følgende bud på vigtige pejlemærker:

Teknisk udvalg er med til at sætte rammerne for infrastrukturen og plangrundlaget i kommunen. En af de største opgaver for udvalget netop nu er at understøtte byudviklingsplanerne samt sikre lave sagsbehandlingstider. Derudover skal udvalget være med til at sikre, at kommunen i endnu højere grad bliver medspiller til det private erhvervsliv i indsatsen for at skabe flere arbejdspladser og øget bosætning i vores område.

Kenneth har et stort netværk. Men, hvad de fleste nok ikke ved, er, at han har sklerose. Han fik diagnosen i 2001.

Jeg er let ramt og ikke med synlige skader. Jeg tager min medicin, men føler mig ikke syg til daglig. Derfor vil jeg ikke lade mig styre af diagnosen og agerer, som om sygdommen ikke var der. Naturligvis skal jeg passe på, men jeg kan ikke skrue ned for tempoet. Der skal helst fuld skrue på i dagligdagen, siger Kenneth.

Syv skarpe til Kenneth

 • Den største begivenhed i dit liv: Da vores to døtre blev født. En anden stor begivenhed, der står stærkt i min erindring og gjorde mig stolt, var den første skoledag på Vestbyen Friskole i Holstebro, som vi kæmpede en sej kamp for i flere år
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Gågaden i Holstebro, specielt når den er julepyntet
 • Din livret: Man går aldrig fejl af en god bøf og et godt glas øl
 • Din favoritmusik: Min musiksmag spænder bredt, men D-A-D og Avicii er mine favoritbands
 • Din favoritbog: Jeg kan godt li’ biografier, bl.a. bogen om grundlæggeren af Apple, Steve Jobs
 • Din favoritfilm: ”Top Gun” med Tom Cruise og ”Forrest Gump” med Tom Hanks ligger på en delt førsteplads
 • Dit favoritrejsemål: Italien, men vi har også haft to store rejseoplevelser på Bali
 • 2321 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • 662 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2018