Kenneth Tønning (V)

(Portræt bragt i 2018)

 • Kenneth Tønning, Holstebro, født i 1972
 • Født i Lemvig og opvokset i Nr. Nissum
 • Bor sammen med Rikke Hilligsøe, der arbejder som bioanalytiker på Holstebro Sygehus. De har to børn - Natalie på 14 år og Cecilie på 11 år
 • Efter 3 år som oversergent i Forsvaret, hvor han i 1993-94 var udsendt som FN-soldat i Bosnien, blev Kenneth uddannet som eksporttekniker i Århus. Har arbejdet som eksportchef i Systemair i Århus, som kundecenterchef i Vestforsyning i Holstebro og som områdesalgschef i firmaet Kamstrup i Århus. Samtidig med jobbet i Kamstrup drev han i en årrække i fritiden sit eget firma, EnergyAware. Siden 2015 har han sammen med kollegaen, Jesper Dudal, drevet firmaet, der laver software til forsyningsbranchen, på fuldtid. EnergyAware har nu yderligere to medarbejdere
 • Medlem af Holstebro Byråd for Venstre siden 2018 for Venstre 
 • Medlem af Økonomivalget og Kultur- og Fritidsudvalget
 • Hvis der er tid, spiller han i fritiden gerne golf i Holstebro Golfklub

Kenneths trang til iværksætteri

- Rikke mener, at jeg helst ikke skal have for megen tid til overs, for så går jeg bare i gang med nye projekter. Det har hun nok ret i. Efter 22 års samliv kender hun mig efterhånden ret godt, siger Kenneth Tønning med et smil.

Han indrømmer gerne, at han er iværksætter typen, der konstant har lyst til at skabe noget nyt, og at det stort set kun kan gå for langsomt med synlige resultater af det, han engagerer sig i. Jobmæssigt har trangen til at skabe nyt ført til firmaet EnergyAware, der har til huse i Nupark ved Holstebro.

- Fælles for de jobs, jeg havde, før jeg blev selvstændig med eget firma, var, at de havde med energiforsyning og salg at gøre. Sådan er det også i EnergyAware. Vi sælger software og har godt halvdelen af de danske forsyningsselskaber som kunder, siger Kenneth Tønning.

På en anden front, der har mere med ”de bløde værdier” at gøre, har han også været iværksætter. Han har været med helt i front i arbejdet med at få oprettet Vestbyen Friskole og Fælleshus i Holstebro. Skolen har i dag godt 150 elever og er i gang med et nybyggeri, der ventes færdigt i slutningen af 2018 i området ved Idrætscenter Vest.

- Jeg og mange andre med mig mente, at kommunen skulle afsætte flere ressourcer til folkeskolen - også inden for Ringvejen i Holstebro.  Det var måske i orden, at der skulle laves en ny skolestruktur, men vi mente, at kommunen skulle bibeholde skolerne med de hidtidige placeringer. Da det ikke blev resultatet, engagerede jeg mig i indsatsen for at få Vestbyen Friskole og Fælleshus op at stå, siger Kenneth.

Inden for Ringvejen

Han understreger, at det ikke var kampen for den nye friskole i sig selv, der motiverede ham til at stille op til byrådsvalget i Holstebro.

- Min beslutning om at stille op til byrådsvalget var især begrundet i, at kommunen efter min mening skal have mere fokus på nye initiativer og udvikling inden for Ringvejen i Holstebro. Jeg synes, at byrådet har haft for lidt fokus på Holstebro by og specielt har forsømt den vestlige del af byen. Det vil jeg gerne være med til at rette op på. I det tidligere byråd var der f.eks. ingen repræsentanter for Ellebæk-området, hvor jeg bor, siger Kenneth Tønning.

I byrådet er han med i Teknisk Udvalg og i Kultur- og Fritidsudvalget. To poster, hvor Kenneth har bl.a. følgende bud på vigtige pejlemærker:

- Teknisk udvalg er med til at sætte rammerne for infrastrukturen og plangrundlaget i kommunen. En af de største opgaver for udvalget netop nu er at få tilpasset infrastrukturen i Holstebro til det nye motorvejsnet. Derudover skal udvalget være med til at sikre, at kommunen i endnu højere grad bliver medspiller til det private erhvervsliv i indsatsen for at skabe flere arbejdspladser og øget bosætning i vores område.

På kulturområdet mener jeg, det er vigtigt, at vi bruger pengene i hele kommunen, så flest mulige får glæde af kulturkronerne og opfatter Holstebro som en kulturkommune. Et eksempel: Når vi laver tilskudsaftaler med vores kulturinstitutioner, skal vi sikre os, at de agerer bredt i kommunen, så vi opnår en synergieffekt mellem f.eks. kulturen og vores folkeskoler.

Kenneth har et stort netværk. Men, hvad de fleste nok ikke ved, er, at han har sklerose. Han fik diagnosen i 2001.

- Jeg er let ramt og ikke med synlige skader. Jeg tager min medicin, men føler mig ikke syg til daglig. Derfor vil jeg ikke lade mig styre af diagnosen og agerer, som om sygdommen ikke var der. Naturligvis skal jeg passe på, men jeg kan ikke skrue ned for tempoet. Der skal helst fuld skrue på i dagligdagen, siger Kenneth.

Syv skarpe til Kenneth

 • Den største begivenhed i dit liv: Da vores to børn blev født. En anden stor begivenhed, der står stærkt i min erindring og gjorde mig stolt, var den første skoledag på Vestbyen Friskole i Holstebro, som vi kæmpede en sej kamp for i flere år
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Gågaden i Holstebro, specielt når den er julepyntet
 • Din livret: Man går aldrig fejl af en god bøf og et godt glas øl
 • Din favoritmusik: Min musiksmag spænder bredt, men D-A-D og Avicii er mine favoritbands
 • Din favoritbog: Jeg kan godt li’ biografier, bl.a. bogen om grundlæggeren af Apple, Steve Jobs
 • Din favoritfilm: ”Top Gun” med Tom Cruise og ”Forrest Gump” med Tom Hanks ligger på en delt førsteplads
 • Dit favoritrejsemål: Italien, men vi har også haft to store rejseoplevelser på Bali
 • 2321 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • 662 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2018