En sygeplejerskestuderende fortæller

Læs her om Frederikke Aggerholms oplevelse i studiepraktik
hos Holstebro Kommune.

"Folk skulle bare vide hvor spændende det her job er".

Sygeplejerske Frederikke Aggerholm er glad for at hun, i sin studiepraktik som sygeplejerskestuderende, stiftede bekendtskab med det nære sundhedsvæsen i hjemmeplejen ved Holstebro Kommune.

sygeplejerske fortæller om glæden ved sin uddannelse


”Jeg havde egentlig forventet at det var på sygehuset, jeg ville finde min plads”.

Som sygeplejerskestuderende mødte hun dog en helt anden kommunal praksis i hjemmeplejen end hun havde forventet.
”Jeg oplevede borgerne i deres eget hjem, også deres ægtefæller og pårørende. Det hele foregik på borgernes præmisser og dét var virkelig ”det nære sundhedsvæsen. Jeg fik et helt andet forhold til patienten/borgeren og oplevede det som mere ligeværdigt”.
 
Efter sin studiepraktikperiode i hjemmeplejen Team Parkvej blev Frederikke Aggerholm tilbudt et vikariat som afløser og er i dag ansat som sygeplejerske i endnu et vikariat, og er ikke i tvivl om at hun søger fastansættelse når det bliver muligt.

”Jeg oplever det hele menneske bag sygeplejerskeopgaven”.


”Som sygeplejerske i hjemmeplejen står jeg ikke kun i akutte patientsituationer, jeg oplever også hvor mange forskellige aspekter ud over den aktuelle sygdom, der har indflydelse på situationen lige nu. Det handler sjældent kun om det, der står på arbejdsplanen. 
Oftest er jeg også tovholder i tværfaglige forløb mellem borgeren og læge, sygehus, specialklinikker eller måske plejehjem, det terminale team og pårørende. 

Dét kræver at man kan tage et koordinerende ansvar, stå på egne ben og træffe nogle selvstændige beslutninger, og det har overrasket mig meget, men det gør også jobbet rigtigt spændende og udviklende”. 

”Det er vigtigt at kunne vokse sammen med sine kolleger”.


”Jeg oplevede allerede som studerende en god stemning mellem kolleger og ledelsen her på stedet. Og sådan er det stadig. Ingen dage er ens og jeg lærer stadig nyt og føler at jeg møder masser af nye udfordringer. Og det er bare vigtigt; at vi kan blive dygtigere sammen!”

På spørgsmålet om hvilke planer Frederikke har for fremtiden, svarer hun: ”Jeg er endnu ikke helt afklaret om jeg vil videreuddanne mig inden for et bestemt sygeplejefagligt område eller om jeg mere hælder til at videreuddanne mig til vejleder eller underviser. Men jeg vil i hvert fald være med til at videreformidle den spændende og alsidige faglighed, vi arbejder med som sygeplejersker.”