Morgendagens Ledere

Læs her hvad funktionsleder Camilla Thorup Elkjær har fået ud af forløbet.


”Vil du gå ledelsesvejen, så er ”Morgendagens Ledere” et godt første skridt.”

For et år siden arbejdede Camilla Thorup Elkjær som koordinator på Skredsande, Center for Handicap. Det gør hun ikke længere.
I dag er hun ansat som funktionsleder samme sted.

Tidligere deltager på Morgendagens Ledere fortæller om sit udbytte

”I en MUS samtale med min daværende leder talte vi om, at jeg gerne ville, at der skulle ske noget mere, og at det måske handlede om at gå ledervejen - tilbuddet om at deltage i ”Morgendagens Ledere” var derfor det helt rigtige for mig”.

Et puslespil med mange brikker

I forløbet tilknyttes alle deltagere en mentor fra organisationen og en coach fra HR-Udvikling. Ligesom der etableres ERFA grupper, fælles undervisning og deltagelse i diplommodul i ledelse.
”Det hele har bare hængt sammen som små puslespils-brikker. En særlig vigtig brik har også været at få etableret en øve-bane, hvor jeg kunne praktisere ledelse inden for et afgrænset område. Og arbejde med nogle opgaver, som har givet mening og reel værdi i mit arbejde og i min afdeling”.
Camilla fortsætter: ”Jeg har fået helt vildt meget ud af det, for eksempel i forhold til organisationsforståelse, og så har jeg fået et rigtigt godt netværk”

Hold gryden i kog

I perioden 2014-2018 har 71 kolleger deltaget i forløbet ”Morgendagens Ledere”, og i dag bestrider ca. halvdelen lederjobs eller koordinatorfunktioner. For Camilla er det også lykkedes:
”Efter jeg havde gennemgået forløbet var jeg overbevist om, at det var ledelsesvejen, jeg ville gå, og jeg var helt tydelig omkring det, i forhold til min leder. Jeg fik lov til også at arbejde med nogle opgaver og projekter, som kunne være med til at gøre mit cv endnu mere interessant i forhold til kommende lederstillinger – og det viste sig jo at være en rigtig god idé.”

To gode råd til kommende deltagere

På spørgsmålet ”har du et godt råd til kolleger, der går med tanker om lederskab?”, svarer Camilla: ”Har du lysten og evnerne til at blive leder, så er det den helt rigtige vej at gå; forløbet er intenst og målrettet – og du får helt vildt meget ud af det. 
Det er også vigtigt, at du sætter dig et mål for hvordan du vil sætte dine nye kompetencer i spil, når du er færdig med forløbet. Så er du klar til at søge, når det rigtige lederjob bliver slået op – for det skal nok komme.”