Senioridræt

Motion - det giver livskvalitet

Det er vigtigt, at du er fysisk aktiv hele livet. Det er aldrig for sent at komme i gang. Du får øget livskvalitet af at bevæge dig, og derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle - unge som ældre, er fysisk aktive i minimum 30 minutter hver dag.

Bevæger du dig, stiger pulsen, åndedrættet øges, du får sved på panden og styrker din form. Kan du ikke klare 30 minutters aktivitet i ét stræk, så fordel aktiviteterne hen over dagen, for eksempel med tre aktiviteter af 10 minutters varighed.

Du opnår den store gevinst hver gang, du dyrker motion. Du får en bedre kondition og styrker krop og sjæl. Samtidig får du flere kræfter i hverdagen, og du vil opleve, at du kan overkomme flere ting.

I Holstebro Kommune er der heldigvis mange steder, hvor du kan blive en del af idrætsfællesskabet. Her på siden finder du forskellige senioridrætstiltag. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du kender til yderligere idrætstiltag, som skal offentliggøres her på hjemmesiden.

Mangler jeres aktivitet på oversigten?

Har I et hold, aktivitet eller tiltag, som mangler på siden, må I rigtig gerne gøre os opmærksomme på det via kontaktmulighederne nederst på siden.

Motion - livskvalitet

Borbjerg Hvam

Byens aktive seniorer

Mød op til socialt samvær, kaffe, sang og motion i Borbjerg Hvams Kultur og Fritidscenter. Aktiviteterne, som foregår, kan være bobspil, bowling, brætspil, kortspil og curling.

Byens aktive seniorer

Folkedans

Holder du af at danse, er folkedans måske lige noget for dig. Det er en sjov og god måde at få rørt kroppen på, og vi lægger stor vægt på hygge og fællesskab. Der er både nye og garvede deltagere med, så tøv ikke med at melde dig til at kontakte os for at høre mere. der er plads til alle, og vil vil med glæde have dig med på holdet.

Folkedans

Krocket

Vi er en lille flok glade pensionister, der mødes om hygge, samvær og krocket. Vi træner hele ¨ret rundt på sportspladsen i Borbjerg og deltager derudover aktivt i stævner. Vi vil meget gerne have flere med, så kontakt os, hvis du tænker, at det kunne være noget for dig. Alle er velkomne til at spille, både damer og herrer uanset alder.

Krocket Borbjerg Hvam

Holstebro

Aktiv torsdag - Idrætscenter Vest

Aktiv torsdag er et tilbud om fysisk aktivitet, samvær, sjov, fællesskab og sang til alle borgere i Holstebro Kommune, som har mulighed for at deltage torsdag formiddag. Gruppen af foreninger, der står bag Aktiv torsdag er: DGI Vestjylland Holstebroegnen, Ældre Sagen Holstebro, Holstebro Firmaidræt, Holstebro Sundhedscenter, Idrætscenter Vest.

Aktiv torsdag

Bowls

I Gymnastikhuset Danmarksgade Sal 1 spiller vi hver mandag bowls, derefter er der kaffe og hyggeligt samvær. Bowls spilles på et 13x2 meter grønt tæppe med 1 - 4 spillere på hvert hold. Formålet er at placere sin kugle tættere på "Jack" end modstanderne. Spillet er en blanding af petanque og curling. Kort sagt: Det er sjovt, og alle kan være med.

Bowls

Dart 50+ (NY - Starter den 2. juli)

Er du over 50 år og vil du gerne spille dart i godt selskab? Så har du nu muligheden hos Jyden Dartklub - Holstebro. Hver tirsdag er der mulighed for at spille dart fra kl. 10-13, på adressen Dominovej 4, 7500 Holstebro.

Dartpile kan lånes i klubben.

Kom og være med eller kom forbi til en snak over kaffen, den sørger vi for er klar.

Dart fra +50

Cykel-klubben - Holstebro

Trænger du til frisk luft, motion, snak, latter & fællesskab så er muligheden her. Vi tilbyder cykelture, hvor tempoet er så alle kan være med. Turenes længde er cirka 10-15 km. 2-3 "piloter" står for turene. Cykelhjelm og cykelvest obligatorisk - du kan låne begge dele. Vi cykler hver tirsdag kl. 10.00, dog ikke i juli samt mellem jul og nytår.

Gå-klubben - Holstebro

Trænger du til frisk luft, motion, snak, latter & fællesskab så er muligheden her. Vi tilbyder gåture, hvor tempoet passer til at vi stadig kan snakke og grine. Turenes længde er cirka 3-5 km. Vi går hver tirsdag kl. 10.00, dog ikke i juli samt mellem jul og nytår.

Krocket

Hos Holstebro Krocket Klub, kan der spilles krocket på mandage (kl. 13.00) og onsdage (kl. 09.00).
Der spilles på Holstebro Idrætspark.

Holstebro Krocket Klub

Krolf

Hos Krolf Storådalen Holstebro finder du to baner af forskellig sværhedsgrad. De officielle spilledage med baneværter er tirsdage og torsdage fra kl. 13.30 til ca. 15, men som medlem kan du spille når du har lyst.

Krolf

Motionshold M/K fra 60 og opefter

Gymnastiktimer, hvor hovedvægten er lagt på grundig opvarmning, smidighedstræning, balance. udstrækning, styrketræning og til sidst afspænding. Alt sammen til glad og rolig musik. Har kroppen fået nogle skavanker, så prøv alligevel, om du kan være med og få det bedre. Festligt samvær og livsglæde på holdet har høj prioritet. Mød op enkeltvis eller parvis. Alle kan deltage.

Motionshold M/K

Padeltennis 60+

Er du over 60 år og vil du gerne spille padeltennis i godt selskab? Så er dette noget for dig, hvor du kan spille 1 times padeltennis inkl. rundstykker og kaffe. Der er instruktører klar til at hjælpe dig godt i gang.

Padeltennis 60+

Seniordans

Kom og se, hvad vi danser, og få nye bekendtskaber i HUSET Holstebro. Det koster ikke noget første gang, du/I er med. Efterfølgende er det 30 kr. pr. gang. Vi har to danseinstruktører. Vi holder en lille pause midtvejs, hvor vi kan købe kaffe/brød eller andet i Aktivitetscentrets café.

Seniordans

Stavgang

Kom og vær med på en frisk stavgangstur. Vi har stavene. Turen er på ca. 5 km, og man kan gå med den fart, der passer en. Undervejs har vi opsamlingspauser. Mødested Danmarksgade 13 E.

Stavgang

Tennis, padeltennis og pickelball 60+

Holstebro Tennis og Padel inviterer hermed Aktive Seniorer (+60) samt folk på sygedagpenge og førtidspensionister, som måtte have behov for fællesskab og motion til tennis, padeltennis og pickelball. De første 2 gange er gratis og der sluttes af med kaffe og brød.

Tennis, padeltennis og pickelball 60+

Mejdal

Petanque

Mejdal-Halgård Petanques formål er at udbrede kendskabet til petanque ved at afholde træning og ved at deltage i turneringer og stævner. Socialt samvær vægtes højt, for det skal være hyggeligt at spille petanque. Der er også plads til dem, der vil spille petanque på et højere konkurrenceniveau.

Mejrup

Idræt - Samvær - Sjov og motion

Kom og se hvad Mejrup Senior Idræt laver og vær sammen med alle vi friske seniorer, som mødes i Mejrup Kultur- og Fritidscenter. Der bydes på forskellige aktivitet såsom: Pickle ball (en slags Padel), bobspil, gulvhockey, kroket, elektronisk dartspil, tæppecurling, carpet bowls, petanque mm.

Idræt - Samvær - Sjov og motion

Råsted (Holstebro)

M-K Senior Golf

M-K Senior Golf er den største af disse klubber i Holstebro Golf Klub. Vi er en klub for seniorer. Vores formål er socialt golfspil og hyggeligt samvær såvel på banen, som uden for banen. Hvem er det, der er med i M-K seniorgolf? Det er dem, der er fyldt 55 år, og som, ud over det at spille golf, også sætter pris på hyggeligt samvær. Vi spiller hver fredag året rundt. Vores hjemmebane er Skovbanen i Råsted, hvor de fleste matcher bliver afviklet. Men ca. 1 gang hver måned spiller vi på Storåbanen.

M-K Senior Golf

Sevel

Badminton (SMIF)

I Sevel og Mogenstrup Idrætsforening (SMIF) kan man spille badminton og nyde rundstykker samt kaffe efterfølgende. SMIF står for S: Sammenhold, M: Motion, I: Interesse, F: Frisk humor.

Badminton

Krocket (SMIF)

Krocket er en alternativ sport, hvor alle kan være med, næsten uanset alder. Det er både for kvinder og mænd. Krocket spilles året rundt, og der bliver også spiller til stævner rundt i landet. Det er en rigtig god social sportsgren, hvor det sociale vægter højt.

Krocket SMIF

Morgengymnastik (SMIF)

Er du til gymnastik, så er dette lige noget for dig! Kom for at bevare kroppens styrke, smidighed og balance. Der benyttes vægte, store bolde, små bolde, elastikker, stepbænke, måtter osv.

Morgengymnastik

Munter mandag (SMIF)

Munter mandag er for dig, der gerne vil spille hockey, ringo, bowls, bordtennis osv. Fælles opvarmning og tænketing - og derefter går man ud til forskellige aktiviteter. Aktiviteterne begynder med en kop kaffe og et rundstykke.

Munter mandag

Thorsminde

Thorsminde Idrætsforening

En aktiv lille forening med få medlemmer, men højt aktivitetsniveau. Fodbold for damer og herrer koster 20 kr. pr. gang, man kommer til træning. Gymnastikafdelingen rummer hold fra 0 - 90 år, så her er aktiviteter for alle aldersgrupper. Der er fx badminton for børn med en instruktør. Det er muligt at leje en bane for 20 kr. pr. person.

Thorsminde Idrætsforening

Tvis

Tvis Krocket & Petanque

Om sommeren bydes der på følgende udendørsaktiviteter: Krocket og Petanque.
Om vinteren bydes der på følgende indendørsaktiviteter: Kortspil, Bob, Brætspil og Bowls.
Igennem hele året bydes der på Gang og Stavgang udendørs i det friske vejr.

Tvis Krocket & Petanque

Ulfborg

Bowls, SMART

Ulfborg Idrætsforening tilbyder idræt, bowls og SMART for seniorer i Vestjysk Fritidscenter.

Bowls, SMART

Vemb

Krocket

Hos Vemb FS, kan der spilles krocket på mandage (kl. 13.30), torsdage (kl. 13.30) og lørdage (kl. 09.00), samt i sommerhalvåret på onsdage (kl. 18.30).

Vemb FS - Krocket

Vinderup

Krocket

Krocket spilles året rundt i Vinderup Idrætsklubs klubhus.

Krocket Vinderup

Motionssvømning

Dyrk motionssvømning i Vinderup Gymnastikforening, og kom i bedre form! Aktiviteterne er vandgymnastik, konditionstræning og alle former for svømmearter.

Motionssvømning

Senioridræt

Har du/I tid og lyst, så mød op og tag del i samværet. I Vinderup Gymnastikforening mødes man hver onsdag formiddag i Vinderup Hallernes cafeteria til fælles kaffebord med et halvt rundstykke, snak og fællessang. Efter kaffen er der fælles opvarmning i hallen, afsluttende med afspænding. Der er mulighed for alternative aktiviteter som bob, billard, dart, vikingespil, ludo, yatzy m.m. Formiddagen afsluttes med fællessang.

Senioridrætten

Trænings- og Seniorhuset Vindelevgård

Har du lyst til at deltage i nogle spændende aktiviteter - og møde andre? Så er du velkommen i Trænings- og Seniorhuset. Trænings- og Seniorhuset er beliggende på Vindelevgård 111 i Vinderup. Tilbuddene er rettet mod pensionister og efterlønsmodtagere, og bortset fra materialeudgifter er det gratis at deltage i de fleste af vores aktiviteter.

Trænings- og Seniorhuset Vindelevgård