Vibeke er borgernes nye rådgiver

1. februar 2024

Serviceinfo

Vibeke Hother tiltræder 1. marts stillingen som uafhængig borgerrådgiver i Holstebro Kommune.

Jurist og borgerrådgiver Vibeke Hother. Foto: Flemming Staal

Vibeke Hother skal hjælpe borgerne, når de har svært ved at finde vej i kommunens systemer og forstå dens afgørelser. Hun afløser den tidligere rådgiver Trine Pedersen.

Vibeke er ansat af - og refererer direkte til - byrådet. Dermed er hun uafhængig af kommunens forvaltninger og afdelinger.

Vejleder og vejviser

Hendes rolle er at være bindeled og mægler, og hun skal løbende:

  • Formidle og sikre en konstruktiv dialog mellem borgere og forvaltning.
  • Hjælpe borgere med at finde vej i "systemet" og forstå breve og afgørelser fra kommunen.
  • Vejlede borgere i forbindelse med sager og klager.

Desuden skal hun årligt rapportere til byrådet og komme med eventuelle anbefalinger.

Stor erfaring

Vibeke er 40 år og uddannet jurist. Hun har solid kommunal erfaring - blandt andet fra sin nuværende stilling som borgerrådgiver i Ikast-Brande Kommune. Hun har også været ansat i Herning, Aarhus og Københavns kommuner samt i Statsforvaltningen.

- Som jurist brænder jeg for at være med til at gøre en positiv forskel i menneskers liv. Derfor oplever jeg det som meningsfyldt at arbejde med retssikkerhed og ordentlighed i den offentlige sagsbehandling. Og jeg glæder mig meget til at begynde i mit nye job, siger Vibeke Hother.

Forskningen peger på, at borgernes utilfredshed ofte skyldes, at de ikke føler sig hørt, eller at de ikke forstår kommunernes afgørelser. Det er bl.a. derfor, at Holstebro Byråd i sin tid vedtog at ansætte en borgerrådgiver, som er uafhængig af forvaltningerne.

- Med en uafhængig borgerrådgiver bliver det nemmere og mere trygt for vores borgere at henvende sig og blive hørt. I de svære og komplekse sager kan Vibeke vejlede dem. Hun kan hjælpe dem med at få overblik og med at komme i kontakt med de relevante medarbejdere i forvaltningen, siger borgmester H. C. Østerby.

Borgerne kan ringe til Vibeke fra midt i marts på tlf. 96117010. Personlig henvendelse sker efter aftale.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X