Kasper B. G. Lauritsen (A)

 

Mail-ikon kasper.b.g.lauritsen@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 41720143
 

Download-ikon Pressebilleder

 

 • Kasper Brunsborg Gedved Lauritsen, Holstebro, født i 1987
 • Født og opvokset i Holstebro, hvor han har boet hele sit liv, bortset fra en afstikker til Paris i et halvt år og fire måneders militærtjeneste i Søværnet.
 • Gift med Winnie, der arbejder hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro. Der er tre børn i familien. Kasper er far til Lucas på 12 år, og Winnie er mor til Mathilde på 17 år og Nicoline på 14 år.
 • Han er sproglig student fra Holstebro Gymnasium. Senere blev han udlært som ekspedient i den daværende tøjbutik Marcus i Gågaden i Holstebro. I et par år arbejdede han som pædagogmedhjælper i Måbjerghus Børnehave og var samtidig involveret i forskellige selvstændige projekter, der bl.a. handlede om kreativ markedsføring inden for iværksætteri. Det førte til, at Kasper i et par år var selvstændig med eget bureau og kontorhotel. Derefter var han i syv år konsulent i Mediehuset i Holstebro, hvor han arbejdede med online markedsføring til små og mellemstore virksomheder. I december 2021 blev han ansat som salgsansvarlig i Holstebro Boldklub - et job, der især handler om at markedsføre klubben og skaffe flere sponsorer. Jobbet styrer han i det daglige fra et kontorfællesskab i Nupark i Holstebro.
 • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for Socialdemokratiet. I byrådet er han medlem af Natur-, Miljø- og Klimaudvalget og Erhvervs- og Turismeudvalget.
 • Han har været spiller, træner og medlem af bestyrelsen i Holstebro Boldklub. Nu koncentrer han sig i fritiden om løbetræning med det mål at gennemføre sit første maratonløb i maj i Flensborg. Kasper er også blevet bidt af den forholdsvis nye sportsgren, disc golf, der kan sammenlignes med almindelig golf, men hvor kølle, golfbold og hullet er skiftet ud med en frisbee og en kurv.

Holstebro Boldklub er på vej - Kasper ER rykket op

Holstebro Boldklub kæmper for at vende tilbage til fordums storhed og rykke fra nu danmarksserien op i divisionerne. Kommer man derop, er der mulighed for at tegne kontrakter med spillere og bl.a. på den måde holde fast i ambitionerne om igen at kunne præsentere fodbold af høj klasse i byen. Men som det er tilfældet inden for næsten alt elitesport, så kræver det også her økonomisk ballast. Den skal Kasper Lauritsen være med til at skaffe.

Som salgsansvarlig i Holstebro Boldklub skal han bl.a. stå i spidsen for at skaffe flere sponsorer til klubben og markedsføre HB som et godt produkt. Personlig ER Kasper billedligt talt ”rykket op” - fra en position som almindelig interesseret i kommunalpolitik til en fast plads i det byråd, der har ansvaret for alle kommunale opgaver på den store og brede bane. I byrådet er han både debutant, men også holdets yngste. Det afskrækker ham ikke.

Når du scorer eller brænder..

- Jeg tror, det var den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen, der sagde følgende: ”Når du skyder et straffekast, så er det bedre, at du forestiller dig, hvad der sker, når du scorer - end at du frygter, hvad der sker, hvis du brænder”. Så jeg forestiller mig det positive ved, at jeg som medlem af Holstebro Byråd kan være med til at skabe udvikling i kommunen og få noget til at ske – fremfor at frygte, at jeg ikke slår til. Hvis du tror på det og ser, at projekter lykkes, så er du godt på vej. Jeg kan godt li’ udfordringer og føler, at jeg med de ting, jeg i mit hidtidige arbejdsliv har involveret mig i, har en rimelig ballast at byde ind med. Kommunalpolitik drejer sig jo på en vis måde også om iværksætteri - at få noget nyt til at ske - og markedsføring, både indadtil i kommunen og udadtil, siger Kasper.

Mange succeshistorier

I byrådet er han medlem af Natur-, Miljø- og Klimaudvalget og Erhvervs- og Turismeudvalget. Opgaverne i de to udvalg er ”et perfekt match”, mener Kasper.

- Hvis vi bl.a. som kommune lægger de rigtige kræfter i, så er jeg overbevist om, at vi i en samklang mellem udvikling i erhverv og turisme og natur, miljø og klima kan skabe mange store succeshistorier fremover. Vi har i den grad potentialet til det. En god kommune tænker også på miljøet og klimaet. Bæredygtighed og grøn omstilling er i dag helt afgørende for virksomhedernes muligheder for vækst, og det vil også komme til at fylde rigtig meget i den måde, hvorpå vi som byråd skal agere fremover, når vi skal lægge rammerne for udviklingen i vores kommune. Især for de helt unge generationer står klima og miljø meget højt på dagsordenen. Det skal vi holde os for øje, siger Kasper. Og tilføjer:

- I forhold til de store og pengemæssigt ”tunge” velfærdsudvalg fylder natur, miljø, klima, erhverv og turisme ikke ret meget i det kommunale budget. Men når vi skaber succeshistorier og ny udvikling inden for disse områder, så har vi forudsætningen for at løfte velfærden og skabe bedre service på alle områder for borgerne. Tingene hænger jo sammen, understreger han.

Stille spørgsmål

Som debutant og den yngste i byrådet er han ikke bleg for at indrømme, at meget i den kommunale verden vil være nyt for ham.

- Men jeg tør godt stille de ”dumme” spørgsmål og også stille spørgsmålstegn ved, om det, ”vi plejer at gøre”, nu også altid er den rigtige vej at gå, siger Kasper.

Syv skarpe til Kasper

 • Den største begivenhed i dit liv: Ud over at blive far til min søn var det, da jeg fik at vide, at jeg var valgt ind i Holstebro Byråd. Det var en stor dag for mig.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Anlægget i Holstebro, der er en oase i midtbyen, og hvor min kone og jeg i øvrigt holdt vores bryllupsfest.
 • Din livret: Pizza.
 • Din favoritmusik: De tre bands ”The Minds of 99”, ”Jung”, ”The Weeknd”, samt “Nik og Jay”.
 • Din favoritbog: “Sofies Verden”, som jeg husker fra min tid som elev på Holstebro Gymnasium.
 • Din favoritfilm: ”Braveheart” med Mel Gibson i hovedrollen.
 • Dit favoritrejsemål: Vi har rejst en del i Tyrkiet og Spanien, men der er mange andre steder i verden, som jeg også gerne vil besøge.
 • 369 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2022