Lone Kjær Hein (B)

 

Mail-ikon lone.hein.politiker@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 51660571
 

Download-ikon Pressebilleder

 

  • Lone Kjær Hein, Holstebro, født i 1967
  • Født i Holstebro. Hun bor i dag på Parkvej i det hus, som hendes forældre ejede, og hvor hun voksede op.
  • Gift med Jan, der er skolelærer på Amagerskolen i Skjern. Parret har tre børn – Anne Sofie på 24 år, Albert på 20 år og Jasmin, der er 18 år.
  • Efter HF på Holstebro Gymnasium blev hun uddannet som sygeplejerske i Hillerød og senere også uddannet som sundhedsplejerske. I 12 år boede hun på Vesterbro og arbejdede bl.a. som sundhedsplejerske på Ydre Nørrebro. Tilbage i Vestjylland har Lone siden år 2000 arbejdet som sundhedsplejerske i Holstebro Kommune, hvor hun især har lagt kræfter i arbejdet for seksuel sundhed blandt unge og været projektleder på flere nye initiativer på dette område. Det gjorde Holstebro og hende landskendt. I 2009 fik hun overrakt Dansk Sygeplejeråds pris, Kirsten Stallknecht Prisen, opkaldt efter sygeplejerådets mangeårige forkvinde. Prisen uddeles til en sygeplejerske, der har brugt sin ytringsfrihed til at sætte fokus på etiske og faglige problemer i den offentlige debat, bl.a. på områder, der kan være tabubelagte.
  • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for Det Radikale Venstre. I byrådet er hun medlem af Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Familieudvalget. Hun er også 1. suppleant til regionsrådet i Region Midtjylland.
  • En stor del af fritiden bruger hun på at være frivillig leder af ”Kondomeriet” i Holstebro – en butik, hvor alle kan få rådgivning og vejledning om seksuel sundhed, og hvor der bl. a. udleveres gratis kondomer. Lone er med i kredsbestyrelsen for Dansk Sygeplejeråd og bruger også gerne fritid på tennis.

Lone vil være de unges stemme - også i byrådet

Gennem det meste af sit arbejdsliv som sundhedsplejerske har Lone Kjær Hein haft særligt fokus på unges seksuelle sundhed. Et område, der ofte og især tidligere har været belagt med tabuer og noget, som man ikke gerne ”talte ret højt om”. Via sit arbejde som sundhedsplejerske i Holstebro Kommune har Lone stået i spidsen for at hive initiativer for unges seksuelle sundhed højere op på dagsordenen som både en kommunal opgave og en fælles opgave for alle. Så meget, at kommuner landet over lod sig inspirere til at efterleve det, de kaldte ”Holstebro-modellen”.

Et fælles ansvar

- Det handlede i starten om at få seksualundervisning til at indgå som en fast del i læseplanerne i folkeskolen. Lærerne ville gerne, men de havde ikke rammerne og kompetencerne til at praktisere det i undervisningen i dagligdagen. Det lykkedes at skabe udvikling på dette område. Seksualundervisning er ikke kun skolernes ansvar. Det er heller ikke kun forældrenes ansvar. Eller samfundets. Det er et fælles ansvar, siger Lone. Og tilføjer:

- De sociale medier fylder rigtig meget, og hvad angår de unges forhold og viden om seksualitet og seksuel sundhed, er disse medier på mange måder ikke noget positivt. Billeddelinger, mobninger og grimme beskeder kan medvirke til, at mange børn og unge mistrives og udvikler angst og depression. Den mentale og seksuelle sundhed hører sammen. Så ordentlig undervisning og rådgivning er ”et fag”, der kræver, at vi er up to date med den udvikling og de vilkår, som børnene og de unge generelt er i. Det vil jeg også kæmpe for i Holstebro Byråd, siger Lone.

Hun lægger ikke skjul på, at det i særlig grad er en mærkesag for hende at være ”de unges stemme” i byrådet. Bl.a. i en erkendelse af, ”at de unge i prioriteringen af kommunale opgaver ofte bliver glemt mellem på den ene side børnene og på den anden side de ældre”, som hun udtrykker det. 

- Jeg er stolt over at bo i Holstebro Kommune, og jeg vil gerne være med til at skabe en udvikling, hvor der er mere fokus på de unge og deres betingelser, vilkår og ønsker. Det er SÅ vigtigt, at vi lytter til de unge, for de er fremtiden. Mange unge vil formentlig stadig gerne flytte andre steder hen i landet efter bl.a. uddannelse, men jeg tror, at Holstebro Kommune kan ”brande” sig på, at vi er en kommune, der er trygt og rart at vende tilbage til, uanset køn, seksualitet, etnicitet, og hvad der ellers gør os forskellige. Et sted, hvor der både er nærvær, og hvor mangfoldigheden blomstrer. Det oplever man ikke så meget i København, men jeg føler, at det har vi alle muligheder for og hjerterum til i vores kommune, siger Lone.

Kultur med de unge

Ikke mindst via sin post i byrådets Kultur- og Fritidsudvalg vil hun arbejde for, at de unge i kommunen får større opmærksomhed i rammer og tilbud.

- Vi har nogle fantastiske kulturinstitutioner i Holstebro Kommune - for de unge f.eks. Dansk Talentakademi, der også trækker unge talenter på eliteniveau til fra andre dele af landet. Men vi skal også være opmærksomme på at gøre mere for den brede kultur, der giver andet og mere samklang til fællesskabet for de unge i vores kommune. Blandt mange af vores unge er der et kæmpe potentiale til at skabe kultur med ofte utraditionelle metoder. Det er der mange eksempler på. Der er bestemt ikke noget galt med de kulturtilbud, vi har og er blevet landskendte for, men vi har også meget andet, som vi bl.a. som kommune kan være med til at udvikle - især med og for de unge, siger Lone.

Hun understreger, at hun i sit hidtidige arbejdsliv ofte har hørt begreber som ”det er politisk bestemt” og ”sådan plejer vi at gøre” – som undskyldning for, at så var der ikke mulighed for at ændre på tingene og skabe en anden udvikling.

- Hvis ting ikke kan lade sig gøre, fordi det er politisk bestemt, så vil jeg i byrådet gerne være med til at udfordre og rokke ved det politisk bestemte, siger Lone.

Syv skarpe til Lone

  • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg i 2009 som den første sundhedsplejerske i Danmark fik overrakt Dansk Sygeplejeråds pris, Kirsten Stallknecht Prisen.
  • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Kulturstedet ”Slagteriet”, der er en oase midt i Holstebro, hvor mangfoldigheden blomstrer.
  • Din livret: Sushi.
  • Din favoritmusik: Al musik med reggaesangerinden Natasja, der desværre omkom i en bilulykke på Jamaica i 2007.
  • Din favoritbog: Bogen om Natasjas livshistorie.
  • Din favoritfilm: ”Tilværelsens ulidelige lethed” med Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche og Lena Olin i hovedrollerne
  • Dit favoritrejsemål: London, hvor jeg boede i et år, da jeg var ung, og som jeg gerne besøger en gang om året.

 

  • 311 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
  • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2022