Karsten E. Olesen (C)

 

Mail-ikon karsten.e.olesen@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 31905346
 

Download-ikon Pressebilleder

 

 • Karsten Elmholdt Olesen, Sevel, Vinderup, født i 1974

 • Født og opvokset i Vorgod.

 • Gift med Anne, der er dyrlæge. Parret har fire børn - Lynge på 23 år, Anders på 21 år, Johanne på 17 år og Elise, der er 14 år.

 • Uddannet som folkeskolelærer på henholdsvis Nr. Nissum Seminarium og Skovlunde Dag- og Aftenseminarium i København. Den sidste del af uddannelsen blev taget i hovedstaden, fordi det var her, at Anne læste til dyrlæge. Efter endt uddannelse arbejdede Karsten i nogle år på Jyllinge Skole på Sjælland. I 2008 købte de den landejendom i et naturskønt område i Sevel, hvor familien bor nu, her nyder de samværet i det aktive lokalsamfund og bruger også mange timer med fritidslandbrugets dyr som omfatter lidt kvæg et par heste, en hund og to katte. Karsten har også arbejdet som lærer på Vinderup Skole i 13 år

 • Medlem af Holstebro Byråd fra starten af 2022 for Det Konservative Folkeparti. I byrådet er han medlem af Natur-, Miljø- og Klimaudvalget og Erhvervs- og Turismeudvalget

 • Ud over politisk organisationsarbejde tager pasning af ejendommens dyr en del af fritiden. Den bruger han også gerne på at spille fodbold, bordtennis og badminton i Sevel.

Derfor blev tredje gang lykkens gang for Karsten

I 2013 og 2017 var Karsten opstillet til kommunalvalget i Holstebro Kommune for Det Konservative Folkeparti uden at blive valgt. Ved valget i 2021 lykkedes det. Selv giver han følgende forklaring på, at tredje gang blev lykkens gang:

Siden vi i 2008 flyttede hertil, har min kone og jeg på forskellig vis engageret os i lokalsamfundet. Efterhånden har det nok vundet genklang hos en del, selv om vi er tilflyttere, men dog begge født og opvokset i Vestjylland. Jeg fornemmer, at det nok er den ene grund til, at jeg blev valgt til byrådet denne gang. Den anden grund er formentlig, at mit parti har god medvind for tiden, siger Karsten.

En holdspiller

Det er især vælgere på Vinderup-egnen, der har stemt Karsten i Holstebro Byråd. Og han understreger, at han også vil arbejde for, at hans lokalsamfund er synligt i byrådsarbejdet.

Naturligvis spiller det geografiske udgangspunkt på mange måder en stor rolle i, hvordan man agerer som kommunalpolitiker. ”Herfra min verden går”, er en naturlig platform, men jeg er valgt til ikke kun at varetage mit lokalsamfunds interesser, men hele kommunens ve og vel. Det vil jeg gøre, så godt jeg kan. I øvrigt er jeg ”hold spiller”. Jeg vil arbejde for hele holdet og på hele banen. Og jeg har i den sammenhæng ikke et behov for at skulle være i rampelyset, siger Karsten.

I byrådet har han plads i Natur-, Miljø- og Klimaudvalget og Erhvervs- og Turismeudvalget. Opgaverne i de to udvalg supplerer hinanden godt, mener han, og er med hans indgangs vinkel til det politiske arbejde i virkeligheden ”to sider af samme sag”.

Vi skal have stort fokus på og arbejde hårdt for den grønne omstilling af hensyn til vores natur, vores miljø og klimaet. Men vi skal gøre det på en måde, så vores mange virksomheder ikke lider under, at vi vil den grønne omstilling for enhver pris. Hvis vi vil udvikling også på dette område – og det vil vi – så skal vi som samfund også være parate til at sætte penge af til det. Ellers bliver det falsk varebetegnelse.

I den sammenhæng ser jeg bl.a. Erhvervsforum Holstebro, der er et netværk af virksomheder og erhvervsaktører med interesse i at styrke og udvikle erhvervslivet i Holstebro Kommune, som en god medspiller - også for kommunen som sådan. Jeg er overbevist om, at kommunale midler til dette forum vil være en stor hjælp til ikke mindst de mindre erhvervsvirksomheder, så de kan skabe yderligere udvikling og leve op til de udfordringer, som kravene til bl.a. den grønne omstilling stiller. Vi skal huske på, at hvis vores virksomheder ikke kan producere på rimelige vilkår og skabe arbejdspladser, ”så saver vi den gren over, vi selv sidder på”, understreger Karsten.

En ledetråd…

”Du skal huske på, at de penge, du bruger, er nogen, som jeg har tjent”. Det sagde Karstens far til ham, da Karsten var knægt. Han betegner i dag citatet som en ledetråd, som han i oversat form også gerne vil praktisere i det kommunalpolitiske arbejde.

Du har først og fremmest selv ansvar for dig selv og din familie. Du skal tage vare på andre og behandle alle ordentligt. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal behandle alle ens, men du skal behandle folk på en måde, der passer til deres behov og præmisser, og som de kan se sig selv i. Og så skal vi som kommune have fokus på, at ”systemet” skal være forståeligt for borgerne - og at det offentlige er til for borgerne og ikke omvendt, siger Karsten.

Da han og Anne flyttede fra hovedstaden ud på landet til Sevel sammen med tre børn, der senere blev til fire, var det dem meget om at gøre, at de kunne få dagligdagen stillet sådan an, at de kunne skabe en familie tilværelse, hvor det hele ikke skulle gå op i arbejde hele tiden.

Derfor har jeg det privilegium at kunne arbejde på deltid, og at jeg nu også har tid og plads til at kunne passe byrådsarbejdet, siger Karsten.

Syv skarpe til Karsten

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg blev gift med Anne i Tåstrup Nykirke, hvorfra vi af venner blev båret i karet til en børnehave, hvor bryllupsfesten skulle holdes.
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Hjemme på vores landejendom på Strøkærvej i Sevel, hvor vi er omgivet af dejlig natur.
 • Din livret: Hamburgerryg med aspargessovs.
 • Din favoritmusik: Bruce Springsteen.
 • Din favoritbog: ”Nålens øje” af Ken Follett.
 • Din favoritfilm: ”Den eneste ene” med bl.a. Niels Olsen og Sidse Babette Knudsen i hovedrollerne.
 • Dit favoritrejsemål: Vi besøger gerne forskellige danske øer en gang om året. Derudover kunne jeg godt tænke mig igen af besøge New Zealand, hvor jeg var sammen med min senere kone nogle måneder i vores ungdom.
 • 243 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2022