4,7 mio. kroner til Holstebro Teater

13. juni 2024

Kultur

Egnsteatret ”Holstebro Teater” får et ekstra udviklingstilskud over de næste fire år af Kulturministeriet. En håndsrækning der skal gøre op med den regionale ulighed på teaterområdet.

Billedtekst: Holstebro Teater, der bl.a. består af Holstebro Dansekompagni, har samme adresse som Musikteatret Holstebro, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro (Fotograf: Rumle Skafte)

Holstebro Teater er et egnsteater, der består af tre scenekunstenheder: Holstebro Dansekompagni, Holstebro Musical & Teater og Holstebro Børneteater

Holstebro Teater og seks andre teatre er udvalgt til støtte af Kulturministeriet, fordi de har et højt scenekunstfagligt niveau og mulighed for at udbyde scenekunst af særlig høj kvalitet til et bredere publikum eller i et større regionalt område.

Fælles for teatrene er, at de ligger i områder, hvor der ikke er et teater med et større regionalt ansvar i nærheden.

Udviklingstilskuddet på 4,7 mio. kr. til Holstebro Teater fordeles ud over årene 2024-2027, og egnsteatret kan selv vælge, hvordan det vil bruge pengene. Teatret kan for eksempel udvikle deres forestillinger eller nå ud til endnu flere.

Læs teaterdirektørens reaktion i Dagbladet Holstebro: Vi er super glade og utrolig stolte

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt udtaler bl.a.:

”Jeg er stolt af, at vi nu kan gøre op med nogle af de regionale uligheder og styrke en række egnsteatre landet over, så de eksempelvis kan tiltrække et bredere publikum. Vi har prioriteret at give en håndsrækning til teatre, der i forvejen udviser stort engagement og drivkraft og dermed har et potentiale for at nå endnu flere, end de gør i dag."

Læs mere i pressemeddelelsen fra Kulturministeriet

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X