Pernille Bloch (C)

 

Mail-ikon pernille.bloch@holstebro.dk

Mobil-ikon Mobil 40249494
 

Download-ikon Pressebilleder

 

(Portræt bragt i 2018)

 • Pernille Bloch, Holstebro, født i 1962
 • Født i Århus, men voksede op i Vangede i København
 • Er kæreste med Per Lindved, der bor i Herning og er økonomidirektør i et transportfirma i Vejle. Pernille har to børn - Andreas på 27 år og Annemette på 25 år
 • Uddannet som jurist fra Københavns Universitet i 1985. Efter ansættelser ved bl.a. domstolene har hun i de seneste 10 år været partner i firmaet Advokaterne Nupark, som hun driver sammen med advokat Flemming Schiøler
 • Medlem af Holstebro Byråd for Det Konservative Folkeparti første gang 2010-2013, hvor hun sad i Arbejdsmarkedsudvalget
 • Medlem af byrådet igen fra 2018
 • Medlem af Økonomiudvalget og Teknisk Udvalg
 • En stor del af fritiden bruger hun i Rotary Holstebro. For øjeblikket er hun distriktsguvernør og er dermed øverste leder for alle Rotary-klubber i Midtjylland. Er storforbruger af kulturbegivenheder over hele landet og går til fitness i Holstebro, ”når jeg kan komme afsted til det”

Pernille giver sit parti stemme igen

- I historisk perspektiv var det unormalt, at vi ikke var repræsenteret i Holstebro Byråd i forrige periode. De konservative er en del af Holstebros identitet. Derfor hører vi naturligt hjemme i kommunens folkevalgte råd, fastslår Pernille Bloch.

Efter 4 år uden repræsentation fra Det Konservative Folkeparti har partiet nu igen stemme i byrådet, og det er Pernille, der sidder med den. Hun har prøvet gamet før og kan sætte ord på, hvordan det som politiker er at være med, blive dømt ude og vende tilbage igen.

- Jeg var rigtig glad for mine første 4 år i byrådet, og når du så ikke bliver genvalgt, så er det jo ligesom at blive ”smidt ud af legen”. På den anden side går verden jo ikke under af den grund. Jeg havde fire gode år, hvor jeg var på afstand af kommunalpolitik, men hvis du er interesseret i samfundsforhold, så følger du naturligvis fra sidelinjen med i, hvad der sker. Nu har jeg i en årrække haft muligheden for at se på byrådspolitik udefra, tænke nyt og på den baggrund måske være med til at tilføre noget nyt til byrådets arbejde. Så jeg foretrækker at se det som en styrke at have været ude i en periode, samtidig med at jeg er helt bevidst om det ansvar, jeg er blevet tildelt ved nu at være mit partis eneste repræsentant i byrådet i, siger Pernille Bloch.

Da hun var medlem af Holstebro Byråd i årene 2010-2013, sad hun bl.a. i Arbejdsmarkedsudvalget. Specielt resultaterne i dette udvalg tænker hun tilbage på med glæde og opfatter som en god opskrift på, hvordan hun helst vil føre kommunalpolitik.

- I takt med finanskrisen var der dengang store problemer med arbejdsløshed. Via en tæt dialog og et godt samarbejde mellem bl.a. kommunen og erhvervslivet lykkedes det at skabe grundlaget for mange nye arbejdspladser og resultater, der også har sat sig spor på længere sigt. Der var ingen partipolitik i Arbejdsmarkedsudvalget. Vi bød ind med de kompetencer, vi hver for sig havde, for at skabe resultater til gavn for borgerne og ikke for at pudse den politiske profil, husker Pernille Bloch.

Anden omgang i byrådskarrieren

I ”anden omgang” i sin karriere i byrådspolitik er hun medlem af Økonomiudvalget og Teknisk Udvalg. Det er poster, der helt lever op til Pernilles ønsker om indflydelse og udfordringer.

- Økonomiudvalget kaldes jo ”det lille byråd”, fordi det er her, retningen sættes for, hvad det samlede byråd prioriterer inden for de økonomiske rammer. Derfor giver det også en særlig indflydelse at være med i dette udvalg. I øvrigt er alle partier i byrådet repræsenteret i økonomiudvalget i denne byrådsperiode. Det giver en særlig styrke.

En af de store udfordringer i denne byrådsperiode er at få skabt rammerne for en sammenhængende Holstebro by, og her er det i høj grad Teknisk Udvalg, der skal sætte kursen. Slagterigrunden, sygehusgrunden og andre bynære områder er i spil og byder på masser af muligheder, som vi skal forstå at udnytte rigtigt i en helhedsplan, som kommer til at præge Holstebros udvikling i de næste mange år, understreger Pernille Bloch.

Hun begyndte at læse jura på Københavns Universitet, fordi hun gerne ville have en karriere i Udenrigstjenesten. I slutningen af studierne skiftede hun mål og ville nu gerne være advokat i Vestjylland - fordi hendes daværende kæreste boede i Skive.

- Så som 22-årig sendte jeg ansøgninger rundt til advokatpraksis i det vestjyske og tilbød mig som fuldmægtig. Det var ikke salgbart der midt i 1980-erne, så jeg gik ledig i et halvt år. Ad omveje med jobs som f.eks. dommerfuldmægtig i Odense og ved Vestre Landsret endte jeg altså alligevel med at gro fast i Holstebro. Den største fordel, jeg kan se ved at have haft en fortid i København, er måske, at jeg som tilflytter kan se Holstebro Kommune udefra – i helikopterperspektiv og tage bestik af det, siger Pernille Bloch med et smil.

Fra sit advokatkontor på tredje sal i afdeling H i Nupark har hun i øvrigt i klart vejr en fantastisk udsigt over en del af Holstebro og omegn!

Syv skarpe til Pernille

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg blev mor til mine to børn, der begge er adopterede fra henholdsvis Colombia og Danmark. Jeg tror, det er det, der har udviklet mig mest som menneske
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Gågaden i Holstebro, når den er fyldt med mennesker
 • Din livret: Som barn var min livret stegt flæsk med persillesovs. Det fik vi altid til min fødselsdag. Nu er en rød bøf min favorit
 • Din favoritmusik: Jeg er til det hele – klassisk, jazz, pop og rock. Jeg nyder bl.a. en aften med de vekslende musikgenrer på DR P4
 • Din favoritbog: ”Papmaché-reglen” af Hella Joof
 • Din favoritfilm: Den franske film ”De urørlige”
 • Dit favorit-rejsemål: Brasilien - og især Rio - hvor vi har været på ferie to gange
 • 728 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021
 • 319personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2018