Foreningslivet løftes i ny partnerskabsaftale mellem Holstebro Kommune og DGI Vestjylland

24. januar 2024

Sport Bevægelse Fritid

Foreningslivet i Holstebro Kommune bliver i de næste tre år styrket af en fælles indsats fra Holstebro Kommune og DGI Vestjylland, som netop har indgået en treårig partnerskabsaftale.

Lene Dybdal, formand for Kultur og Fritidsudvalget, og Per E. Østergaard, formand for DGI Vestjylland, underskriver partnerskabsaftalen ved Sportsgalla 23

Foreningslivet i Holstebro Kommune står foran et løft, efter at Holstebro Kommune og DGI Vestjylland har indgået en treårig partnerskabsaftale. Målet med aftalen er at styrke foreningslivet og borgernes muligheder for idræt og bevægelse i Holstebro Kommune.

Styrkelsen tager form som foreningsudvikling, hvor både aktiviteterne, frivilligheden og bestyrelserne udvikles. Dertil har aftalen særligt fokus på tre udvalgte målgruppers muligheder for at få mere idræt og bevægelse ind i hverdagen. Her er det børn og unge, seniorer og psykisk sårbare, som kan se frem til de to organisationers fælles indsatser.

- Vi ser frem til samarbejdet med DGI Vestjylland om at udvikle idrætten i Holstebro Kommune. Særligt at arbejde mere målrettet med udvalgte indsatsområder er noget som vi fælles har gode erfaringer med. Jeg tænker, på de grupper af borgere som kan have svært ved at komme ind i idrætten af den ene eller anden årsag. Her bliver vi nødt til at arbejde i nye retninger både som kommune og civilsamfund, fortæller Lene Dybdal, formand for Kultur og Fritidsudvalget, som sammen med DGI Vestjyllands formand Per E. Østergaard underskrev partnerskabsaftalen ved Sportsgalla i fredags.

Fælles ambition om at styrke og udvikle idrætten

Et partnerskab mellem Holstebro Kommune og DGI Vestjylland er ikke en ny opfindelse. Sammen med DIF har de to parter igennem fem år samarbejdet om visionen ”Bevæg Dig For Livet”. Den aftale udløb i januar 2023, og nu fortsætter Holstebro Kommune og DGI Vestjylland det gode samarbejde.

Begge parter har et ønske om at styrke og udvikle idrætten på tværs af den kommunale organisation og foreningslivet. Det tætte samarbejde skal gøre idræt og bevægelse mere tilgængeligt og attraktivt for kommunens borgere, bl.a. gennem udvikling af nye aktiviteter til forskellige målgrupper.

- Jeg er rigtig glad for denne aftale – især på foreningernes og borgernes vegne. De to organisationer har hver især meget at byde på, og ved at de fortsat arbejder sammen vil foreningerne opleve en stærk og koordineret udvikling og støtte af deres frivillige arbejde. Med ekspertise fra den kommunale og idrætslige verden kan vi udvikle attraktive tilbud til de vidt forskellige målgrupper – lige fra seniorer til børn og unge, lyder det fra Per E. Østergaard, formand for DGI Vestjylland.

Treårig aftale bygger videre på gode erfaringer

Sammen har Holstebro Kommune og DGI Vestjylland allerede gode erfaringer med at skabe idrætstilbud til nye målgrupper samt udvikle foreningslivet i fællesskab. Al læring og viden derfra kommer foreninger og borgere i Holstebro Kommune nu til at nyde godt af de næste tre år. Aftalen løber nemlig fra januar 2024 til 1. januar 2027.

I den periode vil organisationerne bl.a. arbejde på hvordan det stigende antal seniorer med nye krav til idræt og bevægelse kan inkluderes i aktive fællesskaber. Udsatte børn og unge får i aftalen også et særligt fokus – et område, hvor de to parter kan hente erfaring fra det fælles projekt ”Familie-Fællesskab-Fritid”.

Parasporten i Holstebro Kommune står overfor mere synlighed, mens også psykisk sårbare kan se frem til bedre idrætsmuligheder – bl.a. en Idræt For Sindet-forening, som allerede er ved at blive etableret.

Organisatorisk har aftalen hjemme hos Kultur og Fritid i Holstebro Kommune, som i de næste tre år arbejder tæt sammen med DGI Vestjylland til gavn for kommunens borgere og foreninger.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X