Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

  • Print
  • Forstør tekst

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret er Danmarks ældste egnsteater. Det kunstneriske udgangspunkt er en interesse og nysgerrighed rettet mod teaterformer fra både vestlige og ikke-vestlige traditioner, og et ønske om at skabe et unikt udtryk baseret på dette møde. Deres forestillinger rummer muligheder for, og er en anledning til, et møde mellem forskelligheder uanset om man er publikum eller performer. De skaber og deler uforglemmelige historier med publikum lokalt, nationalt og rundt om i hele verden – hvad enten det er på deres scener i Særkærparken, i byrummet, på turné, på skoler, på filmlærredet eller virtuelt.

Aktiviteterne på teatret omfatter - ud over produktion og opførelser af forestillinger - blandt andet 

Residencies, seminarer, undervisningsaktiviteter, koncerter, podcast, byttehandler, gæstespil, festivaler og større internationale samarbejder- og netværk. Der skabes ambitiøse nye værker af høj kunstnerisk kvalitet, der er resultat af en unik arbejdsform og tradition udviklet og forfinet over en lang årrække.

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret er en selvejende institution. Bestyrelsen har fem medlemmer med lektor fra Dramaturgi Louise Ejgod Hansen som bestyrelsesleder.

Siden 2021 har teatret været ledet af teaterleder Per Kap Bech Jensen, der tog over efter Eugenio Barba.

Som egnsteater støttes Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret økonomisk af Holstebro Kommune og Kulturministeriet.


keyboard_arrow_up Sidst opdateret 19. april 2023 af