Formandsskifte i Dansk Talentakademis bestyrelse

23. august 2023

Kultur Uddannelse

Den nuværende bestyrelsesformand for Dansk Talentakademi, Michael Christiansen, ønsker at udtræde af bestyrelsen. Ivar Brændgaard træder ind i bestyrelsen og overtager formandsposten.

Foto: Tidligere tv-direktør Ivar Brændgaard bliver ny formand for Dansk Talentakademi i Holstebro.

Det bliver præst og tidligere tv-direktør og højskoleforstander, Ivar Brændgaard, der kommer til at stå i spidsen for Danmarks førende center for kunstnerisk talentudvikling; Dansk Talentakademi i Holstebro.

- Talentakademiet er en virkelig spændende organisation, som jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle. Der er en helt særlig kultur, hvor man både kan dyrke sit talent, men samtidig er det også et dannelsesakademi, hvor man bliver til som menneske. Det er både vigtigt, at man kan noget, men også at man er nogen, siger Ivar Brændgaard, der også glæder sig til at blive en tæt sparringspartner for Dansk Talentakademis nye leder Christoffer Boserup Skov.

Høj faglighed og trivsel går hånd i hånd

På Dansk Talentakademi går høj kunstnerisk faglighed hånd i hånd med god trivsel. Her er der fokus på at etablere og kultivere sociale fællesskaber blandt eleverne. På talentakademiet er der en tro på, at det er nøglen til, at eleverne kan trives og dermed også præstere fagligt.

- Fra mit tidligere job som højskoleforstander kender jeg til arbejdet med unge mennesker. Jeg synes, at Holstebro Kommune kan være stolt af denne fremragende mulighed, som tilbydes unge mennesker, der vil pleje deres talent. Jeg tror, at talentakademiet her faktisk har svaret på mange af de spørgsmål og problemer, vi ser rundt omkring i samfundet med øget mistrivsel blandt unge, siger Ivar Brændgaard.

Kulturel og en demografisk smeltedigel

Hvert år er der ca. en håndfuld af akademiets afgangselever, der kommer ind på en kunstnerisk videreuddannelse i ind- eller udland; nogle laver film, nogle får udgivet bøger, andre går på scenekunstskoler, danseuddannelser, designskoler, kunstakademier eller en anden form for videreuddannelse.

- Dansk Talentakademi er et kunstnerisk åndehul for refleksion, nysgerrighed og fordybelse. Og det er der mange, der gerne vil være en del af. I august 2023 er der optaget 42 nye elever, og vi optager elever fra hele landet. Både fra nærområder som fx Struer og Silkeborg, men også fra længere væk som fx Vejle, Ribe og København. På den måde er det både en kulturel og en demografisk smeltedigel, siger Ivar Brændgaard.

Det er Holstebro Byråd, der endeligt udpeger formanden efter dialog og indstilling fra Dansk Talentakademis bestyrelse. Det sker på byrådsmødet den 29. august.

Fakta om Dansk Talentakademi

Dansk Talentakademi er en udviklingsplatform for unge, kunstneriske talenter fra 16 til 25 år.

Her bliver de en del af et stærkt kunstnerisk miljø og kan dygtiggøre sig inden for deres felt.

Undervisningen er på højt niveau, og alle uddannelser er struktureret som det statsanerkendte MGK. Akademiet har seks kunstneriske linjer: Musik - Kunst & Design - Dans - Film - Musical & Teater - Forfatter - og har også mange tværgående projekter.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X