Holstebro Museum opgraderer med nyt særudstillingsrum i 2024

18. oktober 2023

Kultur

Holstebro Museum bruger byjubilæet som anledning til at opgradere museet med et ekstra udstillingsrum. Det betyder, at gæster fremover kan gå på opdagelse i fortiden i fire forskellige udstillingslokaler. Timingen falder sammen med, at et gulv i museet skal renoveres.

Mens museet får renoveret gulv, kan gæster stadig besøge den faste udstilling ’Det eventyrlige Loft’ og Museumcafeen. Foto: Holstebro Museum

Når gæster næste år besøger Holstebro Museum, vil de blive mødt af en endnu mere dynamisk og spændende udstillingsoplevelse, da museet udvider med et nyt udstillingslokale.

Et gulv i museets særudstillingslokale skal renoveres grundet en gammel sætningsskade. Museet griber dette som en chance for at skabe et mere fleksibelt særudstillingsrum, der giver mulighed for hyppigere og lettere udskiftning af udstillinger – og dermed muligheden for at dele endnu flere spændende historier og genstande med publikum.

- Renoveringen af gulvet giver os en pause i vores særudstillingsprogram. Det er den perfekte anledning for os til at opgradere vores museum og giver os fremover flere muligheder for at formidle fascinerende historier til vores besøgende, siger museumsinspektør Sara Hai Abildtrup.

Unik genstand får nøglerolle

Det nye, ekstra udstillingsrum kommer næste år til at huse en helt særlig og unik genstand, der er fundet i lokalområdet. Hvilken genstand kan dog ikke afsløres endnu. Udstillingsrummet får en central rolle i fejringen af byens 750 års jubilæum, hvor målet er at hylde Holstebros evne til at overleve og trives trods mange udfordringer gennem historien. Det inkluderer 11 bybrande, 1500-1600-talskrige med udenlandske lejesoldater, sygdomsepidemier og meget mere. Oveni har Holstebro altid været et handelscentrum, hvor nye ideer har blomstret og ført til skabelsen af betydningsfulde virksomheder.

- Vi ønsker også at dele den nyeste viden, som vi har indsamlet i de seneste år om vores by og dens omgivelser. Spændende fund fra blandt andet store udgravninger i Halgård og Mejrup vil blive præsenteret for byen. Vi vil også give vores gæster mulighed for at agere som arkæologer og historikere som en del af jubilæumsudstillingen. Vores mål er, at gæsterne ikke kun skal læse om fortiden, men også at interagere med den, udtaler Sara Hai Abildtrup.

Særudstilling lukker før tid

På grund af renoveringsarbejdet på Holstebro Museum må den nuværende særudstilling ’Leg’ lukke lidt før tid. Udstillingen vil stadig være åben i efterårsferien, så børn og familier kan opleve den sjove og børnevenlige udstilling, inden den lukker den 30. oktober 2023. Holstebro Museum holder åbent under hele renoveringsarbejdet, og det vil være muligt at besøge den faste udstilling og Museumscafeen.

Holstebro Museum ser frem til at byde alle velkommen til det opgraderede museum og de spændende jubilæumsudstillinger i 2024.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X