Hvor er det bedst at placere vindmøller, solcelleparker og Power-to-X-anlæg?

6. december 2022

Borgerinddragelse Forsyning Erhverv

Holstebro Kommune efterlyser idéer og forslag til planlægningen for vedvarende energianlæg i kommunen.

Billedtekst: Vindmølle og solcelleanlæg

Holstebro Kommune oplever en stigende interesse fra private projektudviklere om at etablere større vedvarende energianlæg (VE-anlæg) i det åbne land. Det gælder både vindmøller, solcelleparker og Power-to-X anlæg (PtX-anlæg). Den forøgede grønne strøm nødvendiggør samtidig en udbygning af el-infrastrukturen, aktuelt Idomlund-stationen.

Holstebro Kommune ønsker at sikre den bedst mulige og sammenhængende planlægning for tekniske anlæg af denne karakter. Derfor indkalder kommunen ideer og forslag til planlægningen, hvilket inkluderer forslag til områder til større VE-anlæg i det åbne land. Dette kan være såvel vindmøller som solcelleanlæg, men også stærkt strømforbrugende anlæg såsom større elektrolyseanlæg. Endvidere indkaldes ideer og forslag særligt hvad angår to områder vest for Holstebro til PtX-anlæg og el-infrastruktur.

Ideer og forslag skal være modtaget af Holstebro Kommune senest tirsdag den 14. februar 2023. Herefter vil Teknik og Miljø vurdere de enkelte forslag, hvorefter Byrådet vil tage stilling til størrelsen og beliggenheden af nye eller ændrede områder i kommuneplanen til energianlæg. Områderne vil efterfølgende danne baggrund for planlægning for konkrete projekter.

Annonce for indkaldelse af idéer og forslag til planlægningsarbejdet.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X