Ingen tilsynssag mod Holstebro Kommune på børne- og ungeområdet

8. marts 2024

Børn Unge Familie

Ankestyrelsen har undersøgt kommunens sagsbehandling i Familiesektionen og har ikke fundet anledning til at foretage sig yderligere. Direktør for Børn og Unge, Helle Støve, er tilfreds med afgørelsen, som hun bl.a. tilskriver en stor indsats fra medarbejdernes side.

Det er med en målrettet indsats lykkedes at nedbringe antallet af fejl i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet siden sommeren 2022.

Ankestyrelsen har siden sommeren 2022 gennemført en indledende undersøgelse af Holstebro Kommunes praksis for behandling af sager på børne- og ungeområdet på baggrund af tre konkrete klagesager og medieomtale. 

Nu er undersøgelsen hos Ankestyrelsen afsluttet efter 1 år og 9 måneder, og konklusionen er klar: Der er ikke anledning til at rejse en tilsynssag, og Ankestyrelsen vil derfor ikke foretage sig yderligere.

Fra Ankestyrelsens side bliver der lagt vægt på, at antallet af fejl er bragt ned, og at Holstebro Kommune har redegjort for de tiltag, der er gjort for at rette op på de fejl, der er konstateret i sagsbehandlingen.

Der er bl.a. blevet tilført flere stillinger i Familiesektionen, ledelsen på området er blevet styrket, og der er kommet øget fokus på sparring og intern læring. Desuden er der gjort en særlig indsats for at fastholde og udvikle medarbejderne. 

Direktør for Børn og Unge, Helle Støve, er tilfreds med afgørelsen fra Ankestyrelsen. 

- Vi har over en længere periode gennemført en række forskellige indsatser for at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og nedbringe antallet af fejl i sagsbehandlingen. Der er stadig travlt, og der kommer løbende nye sager og nye opgaver som for eksempel implementeringen af Barnets Lov. Vi har aktuelt 1330 sager i Familiesektionen, så fejlfri bliver vi aldrig. Men takket være en rigtig stor indsats fra medarbejderne i Familiesektionen, så er vi rigtig godt på vej, og det tidligere efterslæb er indhentet, siger hun.

Tilsyn med kommunerne

Det er Ankestyrelsen som fører tilsyn med, at kommunerne overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder. Ankestyrelsen beslutter også, om der er tilstrækkelig anledning til at rejse en tilsynssag. 

Når Ankestyrelsen overvejer, om der er grund til at rejse en tilsynssag, bliver der bl.a. set på, om sagen har aktuel betydning, og om kommunen har en forkert forståelse af lovgivningen.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X