Lokal erhvervsservice i Holstebro Kommune skifter hænder

14. marts 2024

Erhverv

Opgaven med at vejlede virksomhederne og hjælpe iværksættere får ny operatør. Fra sommer bliver det ErhvervsForum Holstebro, der får ansvaret for at løfte opgaven. Det sker dog i tæt samarbejde med den nuværende operatør Erhvervshus Midtjylland.

Billedtekst: I forbindelse med overdragelsen af opgaven flytter ErhvervsForum Holstebro til Nupark i Holstebro.

Holstebro Kommune har igennem de sidste 13 år outsourcet opgaven om "basal lokal erhvervsservice" til Erhvervshus Midtjylland, som under navnet STARTVÆKST Holstebro har løst opgaven med at vejlede og servicere virksomheder og iværksættere i kommunen.

Fra sommeren 2024 bliver det altså ErhvervsForum Holstebro, som med mere end 500 virksomhedsmedlemmer og en strategisk partnerskabsaftale med Holstebro Kommune er blevet en betydelig driver i det lokale erhvervsliv. Det er et af tiltagene i forbindelse med Holstebro Kommunes nye erhvervs- og uddannelsesstrategi, som blandt handler om at samle kræfterne om erhvervsindsatsen.

- I forbindelse med, at vi i efteråret og vinteren har arbejdet med en ny erhvervs- og uddannelsesstrategi for Holstebro Kommune, er det blevet tydeligt for os, at vi havde behov for at samle aktiviteterne og gøre indsatsen over for erhvervslivet tydeligere, siger formanden for Erhvervs- og Turismeudvalget, Torben Gudiksen.

- Vi har samtidig vurderet, at ErhvervsForum Holstebro i de sidste år har bevist sin relevans og evne til at skabe opbakning, både i erhvervslivet og i kommunen. Samtidig er de gode til at skabe synlighed omkring deres aktiviteter. Det giver derfor god mening at teste, om de også kan løfte og styrke arbejdet med at levere den basale erhvervsservice til virksomhederne, tilføjer han.

Udvalget for erhverv og turisme har derfor besluttet at give opgaven videre til ErhvervsForum Holstebro, hvor den tidligere aktør Erhvervshus Midtjylland fortsat er tiltænkt en betydelig rolle. Det bliver således fortsat konsulenter herfra, der varetager vejledningsopgaverne ude i virksomhederne, mens ErhvervsForum Holstebro koordinerer indsatsen.

Desuden påtager ErhvervsForum Holstebro sig at drive og udvikle tilbuddet til nystartede virksomheder. Det gælder blandt andet nye iværksætternetværk og iværksættercafeer.

- Opgaveløsningen er tilrettelagt i tæt samarbejde med Erhvervshus Midtjylland, og vi har valgt at tage det bedste fra begge organisationers katalog. Det gælder for eksempel erhvervshusets virksomhedsrettede kompetencer og kendskabet til det samlede erhvervsfremmesystem og dets muligheder for virksomhederne, fortæller Bjarne Sørensen, bestyrelsesformand i ErhvervsForum Holstebro.

Han glæder sig over, at det er lykkedes at finde en model, hvor det relativt nye ErhvervsForum Holstebro nu også får erhvervsservice på hylden.

I forbindelse med overdragelsen er det også blevet besluttet, at ErhvervsForum Holstebro flytter i nye lokaler i Nupark, hvor der blandt andet bliver skabt plads til konsulenterne, som skal drive vejledningsindsatsen.

Holstebro Kommunes Erhvervs- og Uddannelsescenter flytter også i Nupark. Det giver én samlende indgang for erhvervslivet.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X