Oplev færøsk musikvinder og lokale talenter

22. marts 2024

Kultur Uddannelse

Til “Songwriters In A Box”, 4. april, kan du bl.a. opleve færøske Dania O. Tausen og Benjamin Djurhuus fra Det Jyske Musikkonservatorium i Holstebro, der lige har vundet en Faroese Music Award.

Som del af Dania O. Tausens band var Benjamin Djurhuus med til at vinde prisen for Årets Album. Han var også nomineret til Årets Musiker og Årets producer/komponist. (Foto: Jens Kr. Vang)

Songwriters In A Box er et koncertformat i Holstebro, der udelukkende spiller original musik. Ofte med talenter fra det nordvestjyske vækstlag eller upcoming artister fra den danske og udenlandske musikscene.

Spillestedet for det særlige koncertkoncept er Horisont Holstebro i Black Box ved musikteatret.

Torsdag den 4. april, kl. 20.00 kan du opleve den prisvindende færøske sanger Dania O. Tausen sammen med Benjamin Djurhuus og resten af bandet. 

Fra Holstebro kommer sangskriver Sofia Rokkjær, som er musikelev på MGK MidtVest. Der er også oplæsning af Anna B-K, elev på Forfatterlinjen på Dansk Talentakademi, imens en musiker i baggrunden improviserer en stemning til ordene.

Færøsk stjerne med lokal studerende i bandet

Dania O. Tausen er lige nu en af de største og mest lovende nyere færøske artister. Det blev understreget den 9. marts til Fareose Music Award (den færøske version af Danish Music Awards og American Music Awards). Her var hun med sit band nomineret til hele 3 FMA-priser. Derudover var Dania nomineret til Årets Udgivelse med ’Aggrasoppar’, som hun også er en del af.

Med i Danias band spiller færøske Benjamin Djurhuus, som til daglig er studerende på uddannelsen Rytmisk Musik og Samskabelse, som er en uddannelse under Det Jyske Musikkonservatorium i Holstebro.

Benjamin var nomineret til Årets Musiker og Årets producer/komponist. Benjamin er guitarist og har været med til at producere bandets seneste album udgivelse ’ja/nej – og restin av vikuni’. Dania og bandet vandt prisen for Årets Album til aftenens award show. 

- Jeg er guitarist, producer og co-writer for Dania. Det var en stor oplevelse at være med til FMA og en stor ære for det første at være nomineret, og så også at vinde Årets Album, fortæller Benjamin Djurhuus.

12 år med intim stemning i boksen

Songwriters In A Box, som fejrede 10-års jubilæum i 2022, er startet af Maria Guttesen, der underviser på MGK MidtVest og Holstebro Musikskole.

- Songwriters In A Box koncerterne er bygget på at fange artister, der er på vej til at etablere sig i sit kunstneriske virke. De fleste har udgivelser og flere koncerter i bagagen. Vi har igennem årene haft sangskrivere fra både, Danmark, Norge, Finland, Sverige, Island, Færøerne, Tyskland og USA. Hver gang er der dobbelt koncert, hvor der også er en lokal sangskriver, som skal være født eller opvokset i Midt/Vestjylland, fortæller Maria Guttesen.

Køb billet til 50 kr. 
 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X