Kulturglimt lyser Holstebro op i mørket

23. januar 2024

Kultur

Gå ikke glip af "Kulturglimt" til åbningen af Holstebro Byjubilæum, 2. februar kl. 19.00 på Holstebro Bibliotek. Et multievent og kulturel tour de force med en strøm af indslag, talks, udstillinger og kreative værksteder i løbet af tre timer.

Billedtekst: Holstebro Dansekompagni er én af de 17 kulturinstitutioner, som er med til at få Holstebro-kulturen til at skinne. Her er de på scenen i Bibliotekssalen til Kulturglimt i 2023.

Hvis du vil opleve de fleste af Holstebro Kommunes kulturinstitutioner på én gang, så er "Kulturglimt" på Holstebro Bibliotek, 2. februar kl. 19.00-22.00 lige noget for dig.

Der bliver fyldt med unikke optrin, uddrag af forestillinger, workshops, musik, fællessang og overraskelser, som du kun kan opleve denne ene aften. Og så er det gratis, for hele familien og uden tilmelding. Bare mød op.

Tjek programmet på bibliotekets hjemmeside

Kulturglimt er del af åbningen af Holstebro Byjubilæum, der begynder med en lysfest over Storå kl. 17.00. Herefter følger en lysende fællesparade gennem byen til rådhuset, hvor der venter varm suppe til de første 1.000 deltagere.

Hvor lysparaden slutter, tager Kulturglimt over med en optakt i Rådhushallen. Så kom i god tid og oplev bl.a. et lydunivers med Resonerende Rums klingende talerstol, Nordisk Teaterlaboratoriums "Blå Dame" og korsang.

I alt 17 aktører giver smagsprøver og viser glimt af kulturen i Holstebro i forvandlede rum blandt bøger og reoler.

Et format der udvikler kulturlivets fællesskab


Kulturglimt er skabt af kunsten og kulturen i Holstebro Kommune. Det bliver et overflødighedshorn med smagsvarianter for en hver alder og kulturinteresse. Og det rummer særlige samarbejder på tværs af de lokale kulturfolk.

Det er helt unikt, at næsten hele kulturlivet går sammen på den måde, forklarer Lene Dybdal, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget:

- Kulturglimt er et samskabelsesprojekt og et format, vi hele tiden kan udvikle på. Det er kulturinstitutionernes eget projekt, som de i fællesskab har prioriteret midt i deres travle virke. Det lever til fulde op til titlen for byjubilæets åbning "Holstebro lyser op", og til jubilæets ambition om at bygge bro til hinanden, siger udvalgsformanden og tilføjer:

- Og jeg håber at vi med afsæt i 750-års fejringen kan gøre Kulturglimt til en fast tradition i årene fremover.

Kulturglimt havde generalprøve i 2023, og var så stor en succes, at der bliver skruet ekstra op i jubilæumsåret.

Læs mere om åbningen af Holstebro Byjubilæum på holstebro750.dk

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X