Lyden af mørke

30. januar 2024

Kultur

7. februar 2024 blænder Operaen i Midten op for Dark Room - en elektronisk og særegen opera der udforsker mørke rum.

Dark Room har premiere den 7. februar. Scenografien er opbygget i de industrielle omgivelser på Slagteriet i Holstebro. (Foto: Operaen i Midten)

Dark Room er en helt ny opera, der bygger på et nytænkende og nykomponeret mix af elektronisk musik og klassisk sang. Forestillingen henvender sig til både et ungt og et voksent publikum, og den spiller i de særlige rammer, som de rå lokaler på kulturcentret Slagteriet i Holstebro, hvor scenografien opbygges her i januar.

I forestillingen møder vi en række fortællerstemmer, der deler deres tanker om mørket. Vi hører bl.a. om oplevelser fra sexklubbernes dark rooms og saunaer, om fotografens intense arbejde i mørkekammeret og om barnets fantasier i det mørke børneværelse. Fortællingerne udspiller sig i forskellige fysiske, klanglige og stemningsmæssige rum. Operaen Dark Room undersøger således, hvad mørket gør ved os, og hvad vi kan i mørket, som vi ikke kan i dagslys.

Åben prøve og Kultursamtale

Operaen i Midten vil gerne have et tæt forhold til vores publikum, og vi vil gerne gøre en indsats for at formidle operagenren. En måde at gribe det an på er at nedbryde barrieren imellem kunstnerne på scenen og publikum i salen. I forbindelse med forestillingen afholder vi derfor åben prøve på Dark Room på Slagteriet, Holstebro, onsdag d. 31.01.2024 kl. 10.00-11.00. Ved den åbne prøve kommer publikum “behind the scenes” på Dark Room, får set scenografien i dagslys og får indsigt i den kunstneriske udviklingsproces, samt mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende.

Udover den åbne prøve vil der også være en Kultursamtale med udgangspunkt i forestillingen. Samtalen er en del af Kulturglimt på Holstebro Bibliotek den 02.02.2024 og er programsat til kl. 19.30-20.00. Der vil være en smagsprøve fra forestillingen, og denne vil danne baggrund for en samtale om, hvad kultur egentlig er, og hvilken rolle den har og bør have i vores samfund. Publikum indgår i dialog med inviterede relevante personer fra det lokale kulturliv og/eller politikere. Ved kultursamtalen deltager derudover Dark Rooms iscenesætter Jacob Schokking og komponisten Rasmus Zwicki.

Fakta:
Dark Room, en nykomponeret elektronisk opera, der spiller på Slagteriet i Holstebro:
07.02. kl. 19.00 samt kl. 20.30
08.02. kl. 19.00 samt kl. 20.30
10.02. kl. 19.00 samt kl. 20.30
11.02. kl. 13.00 samt kl. 15.00
Køb billetter her

Operaen i Midten er et lille egnsteater, der laver professionel opera og arbejder ud fra en bæredygtighedsstrategi i hele vores produktion og tankegang. Vi er støttet af kommunerne Struer, Ikast-Brande, Herning og Holstebro. Vi har ikke en fast scene, men placerer vores forestillinger spredt ud i de 4 kommuner på relevante scener og i passende rammer alt efter operaens form og indhold.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X