Thorsminde Havn bliver base for drift og vedligeholdelse af Thor Havvindmøllepark

24. januar 2024

Klima Erhverv Uddannelse

RWE bygger ny drifts- og servicebygning på den sydlige del af havnen. Det skaber mellem 50-60 lokale arbejdspladser i forbindelse med driften og 30 lærlingepladser i forbindelse med etableringen af Thor.

RWE vil bygge en ny drifts- og servicebygning på den sydlige del af Thorsminde Havn..

PRESSEMEDDELELSE FRA RWE

RWE har valgt Thorsminde Havn som drifts- og vedligeholdelseshavn for Thor Havvindmøllepark. RWE vil bygge en ny drifts- og servicebygning på den sydlige del af havnen. Byggeriet forventes at gå i gang i slutningen af 2024, og det forventes, at den nye servicestation vil være i fuld drift fra 2026. 

Med valget af Thorsminde Havn skaber RWE 50-60 lokale arbejdspladser i forbindelse med driften. Dette omfatter teknikere, ingeniører, nautisk personale samt besætning til serviceskibene. RWE har forpligtet sig til at tage mindst 30 lærlinge på projektet i forbindelse med etableringen. Til at understøtte denne lokale lærlingeindsats har RWE indgået en samarbejdsaftale med Uddannelsescenter Holstebro (UCH).

Pia Lanken, Vicedirektør for Thor Havvindmøllepark, RWE: 
- Hos RWE værdsætter vi vores tætte samarbejde med Thorsminde Havn, Holstebro Kommune og alle de gode kræfter i området. Med beslutningen om at gøre Thorsminde Havn til centrum for drift og vedligeholdelse af Thor bliver samarbejdet endnu tættere. Og fremfor alt vil det bringe nye arbejdspladser og muligheder til Thorsminde, som bliver et knudepunkt vestkystens havvindmølleaktiviteter og dermed en vigtig del af den grønne omstilling.

H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune: 
- Vi glæder os enormt over den gode erhvervsudvikling, vi oplever i Thorsminde. Vi har et særdeles konstruktivt samarbejde med RWE og de øvrige operatører om at skabe lokale arbejdspladser. Det her er virkelig stort for os. Vi har udsigt til flere arbejdspladser, end der er indbyggere i Thorsminde. Det er en strategi og indsats, som både er bredt funderet i byrådet, forvaltningerne, havnen og andre partnere og som vi har arbejdet på i mange år. Det er fantastisk at se, at den strategiske indsats nu bærer frugt.

Lisette Sønderby, Havnechef, Thorsminde Havn: 
- Vi er enormt glade for beslutningen om at gøre Thorsminde Havn til base for drift og vedligeholdelse af Thor Havvindmøllepark. Dette er endnu et eksempel på, at det store arbejde her i Thorsminde og Holstebro Kommune bærer frugt. Vi har på havnen indtil nu gennemført et stort uddybningsprojekt for forberedende indsats til CTV-drift i havnens havnebassiner. Derudover arbejdes nu med realisering af projekt for landstrømanlæg og nye forsyningsstandere på alle kajer. Arbejdsgruppe for projektering af havneudvidelse med etablering af ny kajkonstruktion er ligeledes i gang. Jeg er stolt af, at vi med en fælles indsats har formået at transformere Thorsminde til en moderne servicehavn for store havvindmølleprojekter som Thor.

Med en planlagt kapacitet på 1.000 megawatt (MW) bliver Thor Danmarks hidtil største havvindmøllepark. Havvindmølleparken skal bygges ud for den jyske vestkyst - cirka 22 kilometer fra havnen i Thorsminde. 

Valget af Thorsminde kommer med en række fordele, herunder den korteste søvej til Thor Havvindmøllepark. Når Thor er i fuld drift, hvilket planmæssigt sker senest i 2027, vil havvindmølleparken producere grøn elektricitet til at forsyne, hvad der svarer til mere end én million danske hjem

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X