2.668.640 kroner fra Holstebro til verdens sultne børn

3. februar 2024

Kultur

Virksomheder, foreninger og organisationer har budt ind med auktioner, indsamlinger og pengegaver. Små og store har gået langt for den gode sag. Sammen er det lykkedes hele Holstebro at indsamle et rekordbeløb til Danmarks Indsamling.

Borgmester H.C. Østerby afslørede direkte på DR1, at Holstebro har indsamlet 2.668.640 kroner til verdens sultne børn.

Her til aften blev det i Musikteatret Holstebro - og live på landsdækkende TV - afsløret, at der på tværs af Holstebro Kommune er samlet imponerende 2.668.640 kroner sammen til verdens sultne børn.

Det er det største beløb fra en værtsby i hele Danmarks Indsamlings historie.

- Målet var at lave et fantastisk indsamlingsresultat. Det lykkedes vi med, og det skal vi være stolte over. Virksomheder, foreninger, organisationer og enkeltpersoner har budt ind med værdifulde auktioner, kreative indsamlinger og kontante pengegaver. Små og store i institutioner og skoler har gået langt for den gode sag. Tusind, tusind tak til alle, som har bidraget, siger borgmester H.C. Østerby.

Erhvervslivet i Holstebro Kommune har bidraget med over 1,1 millioner kroner. Børn i skoler og daginstitutioner har gået langt for den gode sag, og det har - med støtte fra Novo Nordisk Fonden - indbragt over 1,2 millioner kroner. Derudover er der blevet samlet ind via auktioner, lokale indsamlinger, genbrugsmarkeder, danseforestillinger, salg af pins og meget, meget mere.

I den forbindelse er der skabt mange nye og værdifulde relationer - både mellem mennesker i kommunen og med omverdenen.

- Der er også skabt lokal og national inddragelse med et vigtigt internationalt udsyn. Vi har vist, at vi står sammen og forbinder os med fortid, nutid og fremtid, og at vi rækker ud til hele verden. Og det gør vi med ekstra stolthed her i år, hvor vi fejrer 750-års byjubilæum i Holstebro, siger H.C. Østerby. 

Det rækker 2.668.640 kroner til 

I 2024 har Danmarks Indsamling fokus på at hjælpe børn der lider af fejlernæring, underernæring og sult i nogle af verdens fattigste lande.

For 500.000 kr. kan CARE Danmark give et vandanlæg, der forvandler saltvand til drikkevand til 2000 familier i Bangladesh.

For 500.000 kr. kan SOS Børnebyerne sikre, at 30 hjemløse familier får et hus med to værelser lavet af jernplader i Somaliland.

For 500.000 kr. kan Læger uden Grænser give livreddende ernæring til 2.700 akut underernærede børn i fire uger i Afghanistan.

For 500.000 kr. kan Dansk Folkehjælp sikre ernæringsrigtig kost til 1000 sultne familier i Somalia i fire måneder.

For 500.000 kr. kan PlanBørnefonden forsørge 125 familier i tre måneder med penge, som sikrer basale levestandarder i Kenya.

Læs mere på www.danmarksindsamling.dk 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X