750-års fødselsdag i gågaden med 750 kager

1. februar 2024

Kultur

Holstebro Byjubilæum markerer Holstebros ’fødselsdag’ tirsdag 6. februar kl. 14.30-15.30 i gågaden med gratis kaffe, saft og 750 cupcakes fra UCH’s bager-elever.

Billedtekst: Der bliver fødselsdagskage i både Holstebro og Vinderup på 750-års ’fødselsdagen’ 6. februar 2024. (Foto Ole Mortensen)

Sort på hvidt - det skal fejres!

Det ældste bevis på bynavnet Holstebro eller ”Holstatbro” findes på et skøde for Vinderupgård, dateret 6. februar 1274.

Det markerer vi med en ’fødselsdag’ for Holstebro – præcis 750 år efter.

Byjubilæets frivillige sørger for uddeling af 750 cupcakes fra UCH’s bager-elever. Slå et smut forbi Det Gamle Rådhus, Store Torv eller Grædemuren og få en kop kaffe eller saft til kagen, kl. 14.30-15.30.

Fra Holstebro Kirke og Nørrelandskirken lyder toner af fødselsdagssangen på klokkespillet hver time.

Beboerne på kommunens plejecentre og på akutfunktionen i Center for Sundhed skal også mærke, at der er jubilæum. Derfor leverer kommunens madservice Det Gode Køkken lækre lagkager på dagen til beboerne.

Også fejring i Vinderup

Det var ved Vinderup, at Holstebro fik sit navn.

Der bliver derfor også fødselsdagskage i Vinderup. Her er det Sevel Bageri, der disker op med søde stykker på Vinderup Bibliotek i forbindelse med arrangementet Historisk fødselsdag og talk på Vinderup Bibliotek, tirsdag den 6. februar 2024, kl. kl. 10.30-12.00. Alle er velkomne - husk tilmelding

Læs mere om den historiske 750-års fødselsdag i Vinderup – hvor du også kan opleve en historisk sketch ved Vinderup Vold

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X