DK’s største cykelløb skaber gadefest i jubilæumsbyen Holstebro

20. februar 2024

Kultur Sport

PostNord Danmark Rundt begynder i Holstebro den 14. august med en særlig disciplin, som aldrig tidligere er set i løbets historie: Holdtidskørsel på en 13,7 km rundstrækning.

Starten i Holstebro byder på den første holdtidskørsel i løbets historie (Fotograf: DCU/Dan Møller)

I dag til et pressemøde præsenterede Danmarks Cykle Union 2024-udgaven af PostNord Danmark Rundt, og dermed også 1. etape, som er Holstebro-Holstebro.

Startskuddet til cykelløbet lyder onsdag eftermiddag den 14. august 2024. Etapen er en holdtidskørsel med startrampe på Sønderbrogade ved museerne og målområde ved Musikteatret Holstebro. 

Publikum kan opleve 133 ryttere og 19 cykelhold kæmpe mod tiden i Holstebros gader og bynære natur. Ruten er en kort rundstrækning, der både er sportslig interessant og viser de bedste sider af jubilæumsbyen og naturperlerne i oplandet. 

Holdtidskørslen er en nyskabelse i Danmark Rundt-sammenhæng og en lynhurtig disciplin i cykelsporten Så der er virkelig fart på rytterne, når de drøner gennem sving og rutens andre udfordringer. 

19 gange i løbet af halvanden time kan du opleve suset og synet, når de professionelle teams med få minutters mellemrum forsøger at tage tid på hinanden. Holdene er fra ind- og udland, og fire af dem kører også Tour de France.

For borgmester H.C. Østerby er PostNord Danmark Rundt en sportsevent, der vil samle byen og skærpe den lokale interesse for cykelsporten:

- Vi er vældig begejstrede for at være start- og målby for 1. etape af Danmarks største sportsevent, netop i år, hvor Holstebro fejrer 750-års byjubilæum. Sådan et cykelløb med en ny disciplin rundt i Holstebros gader og veje bliver en kæmpe publikumsmagnet og en folkelig gadefest, hvor vi får mulighed for at sætte spot på Holstebro, siger H.C. Østerby. 

For kultur- og fritidschef Henrik Schou Zacho er cykelløbet også et af de helt store nedslagspunkter under Holstebro Byjubilæum og håber derfor på lokal opbakning til cykelfesten:

- Nu hvor ruten er på plads, kan vi gå i gang med planlægningen og udvikle ideer til udsmykning, opvarmning og festlige indslag langs ruten, i fanzonen og resten af byen. Jeg håber at rigtig mange vil være med til at gøre denne onsdag til noget helt specielt, vi sent vil glemme, og som hele landet kommer til at følge på skærmen.

PostNord Danmark Rundt er landets største tilbagevendende sportsbegivenhed. 

Læs mere på postnorddanmarkrundt.dk 

 

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X