Én OL-deltager er klar og fire banker på

15. april 2024

Sport

Maj måned bliver afgørende for antallet af "Made In Holstebro"-udøvere ved OL i Paris 2024.

Svømning, bueskydning og roning på vej mod OL-deltagelse

NYHED FRA HOLSTEBRO ELITESPORT:

Gode takter til World Cup lover godt

Holstebro Roklubs tre landsholdsroere: Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen har i weekenden været til World Cup stævne i Varese i Italien.

Det blev til en flot sejr i B-finalen samt en masse brugbar erfaring, inden det for alvor går løs ved Final Olympic Qualifications Regatta i Lucerne i maj måned. Her er kravet til den danske herre 4'er, som udover de tre Holstebro-roere også indbefatter Sebastian Secher fra Roskilde, at de som minimum skal blive nummer to for at udløse en billet til OL i Paris til sommer.

En af de danske roere, Magnus Rathenborg, er fortrøstningsfuld forud for kvalifikations-regattaen:

- Vi føler vi har haft tre gode løb, hvor vi har presset grænserne til hvert løb. Optakten til denne world cup har været foruden mange race-distancer, så vi tager videre på træningslejr på fredag med en klar opgave. Vi skal finde omkring fire sekunders fart til om en måned, hvor der er kval, og det er i den grad muligt, da vi har momenter i vores roning, hvor det virkelig begynder at spille, og dem skal vi have indøvet.

Bueskytte arbejder benhårdt for at kvalificere sig til OL

I lighed med roerne så er bueskytten Kirstine Danstrup Andersen også i fuld gang med forberedelserne, inden hun den 7. maj deltager i den første OL-kvalifikation, som finder sted i Tyskland i forbindelse med afviklingen af de europæiske mesterskaber.

Kirstine har i 3 uger været på træningslejr i Tyrkiet og trænet på det tyrkiske landsholds faciliteter i Antalya. Her har hun haft optimale forhold i forhold til både vejr og faciliteter. 

Derudover har Kirstine deltaget i det tyrkiske forbunds årlige Spring Arrow Tournament.

- Det blev ikke til større præstationer i denne omgang, men det var et godt skridt på vejen i mine forberedelser mod de større mål, der venter i den nærmeste fremtid. Der blev gjort nogle erfaringer, som vi skal arbejde videre med i de kommende uger, kommer det fra Kirstine Danstrup Andersen, som fortsætter:

- Jeg er utrolig taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra lokale sponsorer i Holstebro. Det giver mig ro til at kunne koncentrere mig 100 % om bueskydning, og jeg håber og tror på, at jeg forhåbentlig kan kvittere med en OL-kvalifikation og et godt resultat i Paris, kommer det afsluttende fra bueskytten.

Skulle det ikke lykkes for Kirstine at kvalificere sig i maj måned, så venter der yderligere to muligheder i juni.

Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg, Kaare Mortensen og Kirstine Danstrup Andersen er ikke de eneste, der gerne vil repræsentere "Made In Holstebro" til OL i Paris. Svømmeren Helena Rosendahl Bach har forlængst kvalificeret sig, og selvom Helena ikke længere repræsenterer Holstebro Svømmeclub, så føler hun en nær tilknytning til byen, og har da også fortsat stor støtte fra lokale sponsorer.  

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X