Fra verdensmål til hverdagsmål: temauge om klima og bæredygtighed på biblioteket

10. april 2024

Kultur Klima

Holstebro Biblioteker inviterer til UGE17, en temauge for ALLE med fokus på FN's 17 verdensmål.

Iben Østerbye projektleder på Holstebro Bibliotek ser frem til en uge med spot på klima og bæredygtighed. Foto: Holstebro Biblioteker

Vi kender alle til FN's 17 Verdensmål, der omhandler bæredygtig udvikling, genbrug, grøn energi, klimafamilier og affaldssortering. Men hvor langt er vi egentlig nået med at opfylde dem, og hvad kan vi lokalt gøre for at bidrage til deres opfyldelse? I løbet af uge 17 vil Holstebro Biblioteker være vært for en række aktiviteter og foredrag, der sætter fokus på disse emner og giver mulighed for at udforske og diskutere dem nærmere.

Dokumentarfilm og foredrag

Oplev den prisvindende dokumentarfilm 'Into the ice' med oplæg ved instruktør Lars Ostenfeld og dyk ned i de aktuelle udfordringer og løsninger inden for klima og bæredygtighed. Der vil også være andre foredrag med blandt andre erhvervspsykolog Anna Kirstine Spanggaard Jespersen om ledelse af en bæredygtig udvikling.

Vi har foredrag på Cafe Care med Niels Windfeld Lund og Line Skov Randrup, som fortæller om, hvordan de bruger tøjet, og du kan høre om upcycling og få ideer til, hvordan du kan arbejde videre med dit eget tøj.

Fællesspisning og livestream fra Dokk1

Vi nyder grøn mad fra Smag & Sans i Vemb til hyggelig fællesspisning på Holstebro Bibliotek. Her kommer lokale klimahjem og fortæller om transport, mad og forbrug, mens vi diskuterer veje til en mere bæredygtig hverdag. Inden vi går til bords, ser vi live streaming fra Dokk1 i Aarhus. Her kan du opleve samtaler med blandt andet forfatter Mathilde Walter Clark, klimaaktivist Signe Wenneberg og naturformidler Morten D.D. Hansen. På Vinderup og Ulfborg bibliotek kan du om tirsdagen se live streaming fra Dokk1 med Iben Maria Zeuthen som vært.

For de unge - og de andre evigt grønne

Er du træt af at klimakrisens konsekvenser bliver pakket ind i tal og løfter? Kom og hør professionelle klimaaktivister fortælle historier fra deres missioner og oplev en paneldebat med Fossilfri Fremtid, Klimaretfærdighedsgruppen og performance-aktivismegruppen Becoming Species. Og har du en spirende klimaaktivist i maven, kan du komme op og få tip, tricks og gode råd fra klimaaktivisterne selv.

Og for de, som vil være unge med de unge, kan du lade dig inspirere af musikforedraget 'Fra Dylan til fransk økometal' - en rejse gennem sange om klima og bæredygtighed gennem tiderne. Her har bibliotekar og musiknørd Thomas Winter fra Holstebro Bibliotek fundet pladespilleren og protestsangbøgerne frem.

Byt dig til en grønnere garderobe

Om fredagen i uge 17 byder vi velkommen til en markedsplads fyldt med bæredygtige initiativer og værksteder. Vi fylder torvet i biblioteket med gode idéer og muligheder for at leve mere bæredygtigt og tænke mere klimavenligt. Mød blandt andre Repair-Café Holstebro, Den grønne rute og Haveforeningen Holstebro. Du kan også lave sjove opgaver i LEGO med 'LEGO Build the changes'. Afslut ugen lørdag med vores tøjbyttemarked - ryd op i dit klædeskab, kom og byt til nyt, og vær med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Arrangementet er en del af Folkebibliotekernes UGE17, en landsdækkende temauge dedikeret til FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Klik og find mere information om Uge 17 på Holstebro Bibliotek

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X